Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

sprete-cigariteВсички вие настоящи пушачи, бивши или такива, които никога не са били ръка за ръка с този вреден навик, знаете за вредата от тютюнопушенето. То може да доведе до заболявания като рак на белите дробове, рак на гърлото и устата, както и до сърдечносъдови заболявания.

Добавете към това лош дъх, петна по зъбите и вяла кожа, пожълтели нокти. Дали да спрете цигарите е изцяло ваш избор. Но е добре да знаете какво се случва в организма ви, когато спрете да пушите.

Промените настъпват още в първите двадесет минути:

-Нормализира се сърдечната честота и спада кръвното налягане.

-Дванадесет часа след отказването от цигарите нивото на въглероден окис в кръвта спада до нормалното.

-Само няколко дни след спирането на цигарите вие ще усещате истинския вкус и мирис на храната.

-Оцветяванията по ноктите и пръстите от цигарите започват да избледняват.

-Тенът на кожата започва да се изравнява.

-Три месеца по-късно вашата белодробна функция се подобрява.

-Година след като сте отказали тютюнопушенето, сте намалили риска от сърдечни болести почти наполовина в сравнение с тези, които продължават да пушат.

-Много бивши пушачи, особено жени споделят, че усещат как кожата им е станала по-красива. Освен това половинките им искат повече да ги целуват и прегръщат, защото вече не миришат на цигарен дим.

-И не на последно място, не забравяйте, че намалявайки разходите за цигари, вие увеличавате инвестициите в нещо наистина полезно. Ако досега не сте имали възможност да посещавате редовно козметик, маникюрист, тези пари, които давахте за цигари вече може да спестите за разкрасителни процедури или мечтаната ексурзия.

 

Прочетена 2049 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top