Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

1Въпреки че сме взели всякакви мерки, които да предотвратят едно евентуално слънчево изгаряне, някои хора са с по-чувствителна и нежна кожа и се случва да изгорят и по лицето. Приятните слънчеви бани понякога завършват със силно зачервена и болезнена кожа на лицето.
В такива моменти на помощ идват естествени продукти от кухнята ни, които във вид на маска успокояват засегнатата кожа на лицето.

Запишете си тези две рецепти, които може да прилагате и без кожата ви да е пострадала от слънчевите лъчи. Но, ако след плаж забележите, че е по-зачервена, използвайте тези продукти за дълбока хидратация.

Маска с краставица и алое вера
В кухненски робот поставете една малка обелена краставица. Пасирайте я, след което я сложете в купичка. Добавете две лъжици гел от алое вера. Така получената смес изстудете за няколко минути в хладилника и след това я нанесете върху лицето за 15 минути. Тя ще охлади и хидратира кожата. След като изплакнете, нанесете хидратиращ крем.

Маска с кисело мляко
В купичка сложете малка чаша кисело мляко, към която добавете половин чаша смлени овесени ядки и една лъжица мед. Всички продукти се смесват и се нанасят върху лицето за около 15 минути. След това изплакнете с хладка вода и намажете лицето с хидратиращ крем.

Прочетена 3488 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top