Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

jeremy1Джереми е комплекс с мъжко име, но в случая става въпрос за трагично загинало тригодишно детенце, в чиято памет е създаден и се прави комплексът. Въпреки че комплексът е от 'детските', не бива да го подценявате. Особено частта с бърпитата.

Комплексът "Джереми " се състои от следните две упражнения:

• Клек с изпънатите над главата ръце с щанга от 43 кг (95 паунда)
• Бърпи

Целта е да направите последователно по 21, 15 и 9 повторения от двете упражнения за възможно най-кратко време.

jeremy2Техника на изпълнение:

Клек с изпънати над главата ръце:

• Тазобедрената става минава под коляното (под паралела) в долна точка от клека.
• Ръцете, тазът и коленете напълно изпънати в горна точка.

Бърпи:

• В горно положение тялото е във въздуха, тазът е заключен и ръцете пляскат над главата;
• Гърдите опират земята в долно.
Не всеки може да се справи с комплекса в оригиналния му вариант, затова можете да правите бърпи без лицевата опора и/или дори да намалите тежестта на щангата.
За напредналите кросфитъри комплексът се усложнява с увеличаване на тежестта на щангата, изпълнение на бърпито с жилетка или някой по-труден негов вариант (бърпи с набиране, с фиксирана минимална височина на отскока, над щангата и т.н.).

jeremy3Приложимост на комплекса

Също както и "Нанси", така и "Джереми" може да се използва не само от кросфитъри и правещи периодично кросфит комплекси, но и от трениращи, които по една или друга причина използват клека с изпънати над главата ръце - щангисти, кондиционно трениращи и атлети от различни спортове.
Трениращите заедно с децата си могат да им дадат първоначалния (детски) вариант на комплекса, в който клекът е с дървена тояжка.

jeremy4Предупреждаваме

Комплексът не се препоръчва:

• При наличие на контузии в глезени, колене, тазобедрени стави, гръбначния стълб, рамене, раменни стави, лакти или китки.
• За хората с дискови хернии, гръбначни изкривявания или изменения в свода/формата на стъпалата.

При наличие на подобни се консултирайте с ортопед или кинезитерапевт.

 

Прочетена 1690 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top