Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

izabel1Едно кросфит щангистко момиче

Изабел е лесен (но само на пръв поглед) кросфит бенчмарк комплекс с име на момиче, който се състои само от едно упражнение, от което трябва да изпълните определена бройка.

Комплексът представлява изпълнението на 30 броя щангистки изхвърляния с 60 кг щанга за време. Целта е да го завършите колкото може по-бързо.


Както Грейс и 30 силови възлизания за време, така и Изабел изисква технически правилното владеене на упражнението и достатъчно сила и силова издръжливост, за да не превърнете един къс по времетраене комплекс в маратон.

izabel2Изпълнение:

Щангистко изхвърляне:
 • Щангата докосва пода в долната част от движението;
 • В горно положение е заключена над главата;
 • В нито един момент от движението нагоре щангата не трябва да докосва горната част от тялото.

Желаещите да опитат комплекса, за които 60 кг изхвърляне е все още недостижима или близка до максимума тежест, могат да скалират с по-лека щанга.
Друг начин да модифицирате комплекса е да използвате някой от по-лесните варианти на движението - от блокове или "hang" позиция, някое от помощните движения от прогресиите за заучаване на изхвърлянето или вариантите с една ръка и дъмбел/пудовка.
Искате ли да направите комплекса по-тежък - увеличете тежестта, използвайте допълнително жилетка, мускулния или варианта с пълен клек.
Приложимост на комплекса

izabel3Можете да опитате комплекса, ако:

 • сте кросфитъри и по програмата имате за деня W-модалност (вдигане на тежести) и приоритет на едното упражнение;
 • просто владеете на едно добро ниво техниката на упражнението и искате да се пробвате на висока бройка от упражнение, което рядко се прави в повече от няколко повторения;
 • искате да разнообразите поредната си кардио или интервална кардио сесия.
 • Каквато и да е причината, поради която ще изберете Изабел, знайте, че ще получите едно страхотно натоварване, ако успеете да я преборите.
 • Внимание!
 • Комплексът не се препоръчва на трениращи с контузии или изкривявания в раменете, раменния пояс, гръбначния стълб, таза, коленете или глезените. Ако имате такива, консултирайте изпълнението му с ортопед и в случай на позитивен отговор се обърнете за обучение и контрол към специалист (треньор или кинезитерапевт).
 • Изхвърлянето натоварва гръбнака по-слабо от обръщането, но въпреки това изисква изрична препоръка и контрол при хора с дискови хернии.
 • При наличие на болка въпреки технично правилното изпълнение на упражнението комплексът следва незабавно да бъде прекратен.
Прочетена 2206 пъти
Още в тази категория: « Фран (Fran)

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top