Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Odri-Dipenaar 232-годишната южноафриканка не само е един от най-известните и популярни фитнес-модели, но може да се похвали с победи при професионалистите от IFBB в категория бикини от 2009 г. насам, както и с диплома за графичен дизайнер от Technikon в родната си Претория.


Odri-Dipenaar 1Освен че е лице на компанията BrasilFit, тя е лицензиран фитнес-треньор и специалист по здравословно хранене. Красотата й заслужи място в класацията на популярното мъжко списание FHM – Top 20 Models for 2011, а впечатляващите физически данни 13-тото място в 2010 Status Fitness Model Contest Top 100.
Само 2 години, след като започва да се занимава сериозно със силови тренировки, Одри печели IFBB (H&H) Bikini през 2009 г. Следват победи в IFBB Provincials (H&H) Bikini (2010), WFF/WBBF National’s Bikini (2010) и WFF/WBBF Provincials Bikini (2011).
168-сантиметровата красавица няма проблем да поддържа перфектното си тегло от 51 кг. с малко странен на пръв поглед хранителен режим – не се лишава от нито една от любимите си „чийт”-храни, но хапва забранените вкуснотии на малки порции и не повече от една на ден.
Посочва че не лишенията, а контрола на порциите ви учи на самодисциплина и е пътя към полезното за вас хранене. Затова си позволява агнешко бутче, ванилов сладолед, шоколадови курабийки и пица, към иначе богатия си на зеленчуци (особено зелени) и пълнозърнести храни режим. Любимата й „чийт”-храна, която е и доста здравословна е черният шоколад с 85% какао и тъмните шоколадови топчета на Lindt със 60% какао.
Смята, че организмът не трябва никога да се подлага на извънреден хранителен стрес, затова преди състезания просто сменя приема на въглехидрати, вода и сол.
Тренира 4 или 5 дни в седмицата, като основният й сплит е: неделя – крака и корем, понеделник – рамене, трицепс и корем, сряда – гръб, крака и корем и четвъртък – гърди, бицепс и корем.
Любимите й упражнения са бицепсово сгъване със щанга от стоеж и бедрено сгъване от лег, защото усеща най-добре работата и натоварването на мускулите. Посочва, че ексцентричните контракции оформят най-добре мускулния релеф с интензивното изгаряне на мазнините, и спомагат за трудното им повторно натрупване при постоянни тренировки. Обича да тренира най-много за рамене и бицепс, тъй като са най-лесни за стимулация и изолиране при работа и винаги дават гарантирани резултати от усилията в залата.
Обикновено тренировката й започва с 15 минути разтягане, 15 минути упражнения за коремните мускули, а когато става въпрос за краката – бедрени разгъвания (5 серии х 10-12 повторения), различните разновидности клекове с тежести (5 серии х 10-12 повторения), различни видове напади (5 серии с по 12 повторения за всеки крак) и бедрени сгъвания (5 серии х 12 повторения).
Не прави почти никакво кардио, като поддържа фигурата си само със силовите тренировки и хранителния режим. Когато обаче й се наложи да го прави, любимата й форма е ката бокс.

Прочетена 3417 пъти
Още в тази категория: « Марсия Принс Киана Том »

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top