Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

o6Родената на 5 май 1991 година Яришна е също толкова сексапилна и омайваща, колкото и дългото й рождено име, измислено сякаш като за героиня от латиноамериканска екзотична новела. Мис Отеро, която е носителка на титлата Mrs. Puerto Rico Bikini 2012 Class A, е сред любимите лица или по-точно – тела на фитнес индустрията зад Океана, и затова нейни снимки красят буквално всички възможни блогове за така наречената „fit motivation”.

И докато милиони жени по цял свят носят в главите си образа на Яришна, за да ги вдъхновява по време на тежките изпитания във фитнес залата или да им дава сили да се придържат към принципите на балансираното хранене, самата гореща пуерториканка изповядва една-единствена спортна философия – „Открий това, което ти самият обичаш най-много да правиш, защото, когато вършиш нещо без желание и страст, ще напредваш обезкуражително трудно и бавно.”

998281 371880942915599 540580608 nЗдравей, Яришна, разкажи ни като за начало от кога започна да се занимаваш по-сериозно с фитнес?

Това стана, когато моята сестра близначка забременя. До онзи момент ние двете бяхме професионални салса танцьорки, но с детето на път и с бъдещите семейни отговорности, който я очакваха тя едва ли вече щеше да може да се занимава толкова активно с танците, а без нея просто нищо не беше същото за мен. Затова един ден си казах – Яришна, време ти е да откриеш своето ново поприще. Обмислих няколкото възможни опции, които имах пред себе си и се спрях на фитнес моделството, а може би година след като взех това решение, вече се състезавах и професионално в Бикини категорията на състезанията по бодибилдинг.

Имаш ли някакви проблеми с поддържането на мотивацията си?


Не – достатъчно е да се погледна в огледалото и да видя радикалните промени, които настъпиха с тялото през годините, само и единствено благодарение на моите усилия и отдаденост. Това е напълно достатъчно да ме зареди със сили и енергия като за някой олимпийски маратон.
Кой вид кардио натоварвания работи най-добре за теб?
Изпробвала съм какво ли не, но на този етап най-добри резултати при мен дава бягането по лекоатлетическата писта на стадиона. Аз съм голям фен на футбола и особено на пуерториканския национален отбор, така че винаги, когато стъпя на някой стадион, било за мач, било за тренировка, ме обзема огромна еуфория и вълнение.

Какви продукти са залегнали основно в твоя хранителен режим?

За съжаление, с моите 165 см и генетично предразположение като на повечето латиноамерикански жени към натрупване на мазнини в областта на бедрата, ханша и задните части, аз наистина трябва доста да внимавам какво ям. В момента тежа 56 килограма и за да поддържам това тегло консумирам предимно пилешки гърди, риба, печени картофи, яйца, овесени ядки и зелено грозде (ягорида).

o11А как се справяш с пристъпите на глад за сладки, пресолени или нездравословни храни?


По принцип мисля, че когато тялото ти веднъж привикне към балансирания хранителен режим, тези пристъпи на глад за „вредни“ продукти вече не се появяват толкова често. Може да се каже, че моята най-голяма слабост са домашните шоколадови сладки на мама, но с времето се научих да се контролирам – едва-две са позволени, след това просто излизам от кухнята и си забранявам да мисля за тях.

Любимите ти упражнения са:


Нападите, коремните преси и тичането

Слушаш ли някаква музика, когато тренираш?


Естествено и тя на всяка цена трябва е със салса ритми. Какво да се прави – едно момиче никога не може да забрави напълно старата си голяма „любов“ :)

Ще ни разкажеш ли нещо повече за своя тренировъчен режим?


Тренирам от понеделник до събота, като три дни съм във фитнес залата за силови тренировки с тежести и три дни съм на пистата за бягане. Неделя е почивния ми през ден, през който обичам да правя дълги разходки на открито или да се забавлявам с приятели си например на плажен волейбол.

Кой според тебе е най-добрият начин за измерване на постигнатия прогрес във фитнес залата?


Аз лично нямам много доверие на кантарите. Да, тегля се кажи-речи редовно, но най-много да преценя за разликата по себе си като гледам снимки и видеа от преди или като обличам дрехите си. Тези две неща според мен отразяват най-точно промени във фигурата и цялостния външен вид на един човек.

Имаш ли си любими фитнес модели?


Разбира се! Страшно много се възхищавам на Никол Неграни, Наталия Мело и Индиа Паулино

o12 o16 o7

Прочетена 4163 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top