Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

alex 17178-сантименровият Алекс се сблъсква с бодибилдинга съвсем случайно, когато е на 17 години. Той е с по-възрастния си брат Игор през горещата лятна ваканция в Бразилия и страда от невиждана скука. За да сложи край на висенето вкъщи и безкрайните видеоигри, Игор го води местната фитнес-зала, където само 2 дни са достатъчни, за да се запали по силовите тренировки.

През остатъка от лятото, се запознава с много ревностни бодибилдъри, от които научава, как са постигнали огромните мускулни размери и впечатляващия релеф.
alex 18Когато се връща в столицата на Чили Сантяго, Алекс проучва всичко за света на фитнеса и бодибилдинга – хранене, тренировъчни режими, суплементни комбинации и променя коренно начина на живот и физиката си, със скорост, която изненадва всички около него. Не всички обаче са очаровани – идеята му да посвети на живота си на бодибилдинга, науката за физическите упражнения и спортното хранене не се нрави особено на близките му и самият той признава, че в началото усърдието му е подхранвано най-вече от тяхното желание да избият тази идея от главата му.
Днес Алешандре, който вече е бакалавър в специалността спортни науки и физически упражнения и е на път да вземе диплома и като експерт в областта на здравословното и спортно хранене, е движен напред от съвсем различна мотивация.
“Здравословният начин на живот винаги е бил свързан с една картина в главата ми. Виждам се на 80 години, но все още в почти идеално здраве. Ние не се замисляме много за бъдещето, обаче аз знам, че когато прехвърля 50-те и 60-те чукат на вратата, ще съм щастлив, че съм живял така, че да остана жив и здрав, докато възрастта ми напредва. Вижте Джак ЛаЛейн („кръстникът” на фитнеса в САЩ (1914-2011), който се радва на здрав и активен живот през всичките си 96 години, б. ред.) – той живя през целия си живот, без никакъв повод за съжаление, благодарение на здравословния си начин на живот. Ако постигна дори и половината от това, ще съм повече от щастлив…”, вижда бъдещето си Алекс.
alex 19С мотото „Яж здраво, спи добре и тренирай здраво, за да станеш голям”, Алешандре има всички предпоставки да стане голям, в този спорт. В първото си състезание – NPC AXIS LABS Natural Colorado Open Bodybuilding през 2007 г. завършва на най-ниското стъпало на почетната стълбичка. След 3 години на потене и усилия в залата в Денвър, Колорадо, той става шампион на NPC Northern Colorado Bodybuilding, Fitness, Figure & Bikini Championships и NPC The MAN SPORTS Northern Colorado Championships през 2010 и 2011 г. преди да спечели титлата на 2011 NPC Junior National Championships, с което влиза сред професионалистите.
Първият подиум идва още в първото му състезание, ставайки вицешампион на 2012 IFBB California Governors Cup. Няма съмнение, че пътят на огненото момче ще продължи да върви напред и нагоре, особено след попадането му в отбора на Optimum Nutrition.
Момчето от Бразилия, което говори свободно 4 езика – родния португалски, испански, италиански и английски, знае, че човек винаги трябва да е отворен за нови знания и не се скъпи да сподели наученото, за да е от полза и за други. Хранителният му режим търпи леки модификации според моментното му състояние, но общо взето балансът в калорийния прием е 40% протеини, 40% въглехидрати и до 20% мазнини. При всяко хранене се стреми да приема 40-60 гр. протеини и 50-80 гр. въглехидрати, а мазнините си доставя само от риба, ядки и авокадо.
Стреми се източниците на протеини винаги да са разнообразни, като винаги прибавя към основните яйчни белтъци, пилешко, чисто телешко месо и риба по нещо ново. С хранителния си режим си набавя около 30-35% от общото количество протеини, а за останалите разчита на протеиновите шейкове. Въглехидратите набавя от овесените ядки, ориз, картофи и сладки картофи (ямс) и някои други зеленчуци.
3-те предпочитани от него упражнения са клековете със щанга, (военна) раменна преса със щанга зад врата и гребане с щанга от наклон напред. Изборът пада върху тях, защото са комплексни и раздвижват повече от една става, а освен това спомагат за стабилното натрупване на маса и надграждат тялото.

 

Прочетена 1657 пъти
Още в тази категория: « Джо Донели

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top