Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

meditationИзползването не едно и също място за медитация всеки ден е важна част от развитието на добър навик за медитиране. Този метод помага за намаляването на стреса върху ума в търсене на ново подходящо кътче за отпускане.

От изключително значение е определеното място да се използва единствено и само за медитация. По този начин мозъкът се настройва на вълна отпускане и релаксация и понякога само при вида на това пространство човек може да се почувства ободрен и възстановен.

Поради тази причина медитирането на леглото е нежелателно. Използвайки го и като място за медитация, е възможно да се появи объркване на подсъзнателно ниво, което да не разграничи момента на сън и медитация.

Когато медитирате на закрито или в домашни условия, определеното пространство може да е пода на стаята, терасата или дори стол, определен само за тази цел.

Избраното кътче, разбира се, трябва да е приятно и спокойно, лишено от непрекъснато движение и шум. За да не се нарушава нормалното ежедневие и работа на останалите членове на семейството, желателно е пространството, което сте избрали, да не се използва често от други хора.

Може да обособите кътчето с помощта на свещи, покривки, драперии, картини и друг. Създайте възможно най-приятната и уютна атмосфера за вас, това може да допринесе за лесното освобождаване на напрежението и отпускане на сетивата.

Прочетена 1692 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top