Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

meditaciq-kontrolira-bolkata 1Психолози са на мнение, че кратък курс на обучение с продължителност от час за период от три дни може да е напълно достатъчен, за да се придобие способност за контролиране на болката с медитация.

Медитацията може да помогне при терапията на редица психични, емоционални и здравословни проблеми, да намали стреса, тревогата, депресията, негативните емоции и да облекчи физическата болка.

Чрез медитацията може да се постигне контрол над ума и емоциите, което се отразява благоприятно на цялостното психическо и здравословно състояние. Именно благодарение на това, хората, които се занимават с медитация могат да контролират усещането и силата на физическата болка.

Същността на медитацията се крие в способността на мозъка да се фокусира върху усещанията за света в настоящия момент, като по този начин се стигне до прозрение.

Практикуването на медитация само за 20 минути на ден може ефективно да облекчи болката.

Чрез медитация се намалява значително мозъчната активност на първичната соматосензорна кора. Това е районът, който е свързан със създаването на усещането за болка, местоположението и силата й.

Болкоуспокояващите и други медикаменти, предписвани при силни болки, могат да имат и странични ефекти върху здравето. За сметка на това медитацията е напълно безвредна. Освен за редуцирането на болката, спомага за освобождаването на съзнанието от натрупания стрес през деня и зарежда с енергия.

Препоръчително е първите напътствия по медитация да се вземат от опитен специалист, за да се извлекат по-бързо ползите от практикуването на медитация.

meditaciq-kontrolira-bolkata 2  meditaciq-kontrolira-bolkata 3 
Прочетена 1740 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top