Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

1Страничен напад с лек акцент:

Започнете в стоеж. Направете широк напад встрани с единия крак. Гърбът е прав. Изправете се като избутвате крака от земята. Преди да се върнете в начална позиция кръстосайте крака пред другия, както е показано на снимката В. Направете по 15 повторения на крак или правете упражнението за интервал от 45 секунди.

 

 

  

  

 


2Комбо напад с баланс:

Започнете упражнението в стоеж, краката са един до друг. Направете голяма крачка напред до напад, след което сгънете и двете колена до стартова позиция за бягане, както е показано на снимка А. Пренесете тежестта на предния крак и се изправете на един крак, задният крак е изпънат назад, както е показно на снимка В. Задръжте в баланс за три преброявания и върнете в първоначалната позиция. Повторете 15 пъти или 45 секунди на всеки крак.

 

 

   

 


3Динамичен комбо напад скок:

Започнете от стоеж. Преминете в позиция “Старт”, както е показано на снимка А. Пригответе се и отскочете с двата крака нагоре, по време на полета сменете краката и се приземете с другия крак напред. Направете общо 15 бройки.

 

 

 

 

  


4Диагонален напад:

Застанете в стоеж, стъпълата са едно до друго, ръцете са вдигнати над главата. С десния крак направете широка стъпка встрани – на 45 градуса от първоначалната позиция - при напъда се опитайте да докоснете земята с върха на пръстите на ръцете. Гърбът е прав. Избутвайки десния крак се върнете в първоначалната позиция. Повторете 15 пъти с единия и 15 пъти с другия крак.

 

   

 
 

 


5Плие:

5Започнете в позицията показана на снимка А. Петите събрани и 45 градуса встрани, гърбът изправен, дланите на кръста. Десният крак се приплъзва встрани, по-широко от широчината на раменете и потъвате в дълбоко плие. С приплъзване прибирате крака до първоначална позиция. Повтаряте 15 пъти и сменяте краката.

 

 

 

 

  


6Скок клек:

6Започнете в позиция стоеж, краката са раздалечени малко повече от широчината на раменете. Клекнете все едно, че се опитвате да седнете на стол, както е показано на снимка А. От клека избутайте с двата крака и отскочете нагоре. Направете общо 15 повторения.

 

 

  

  

 


7Пилатес класика:

Заставате в поза “маса”. Сгънете десния крак и го вдигнете встрани от тялото – снимка В. Изправете кръка встрани от тялото, стъпалото е в шпиц. Върнете крака в първоначалната позиция. Повторете 15 пъти на крак.

 

 

 

 
 

 


8Пилатес класика 2:

Заемете позицията от снимка А. Лакти на пода, дланите са събрани. Вдигнете десния крак нагоре. При свалянето на крака го свите в коляното и го кръстосайте зад опорния крак, както е показано на снимка В. Повторете по 15 бройки на крак.

 

 

 

  

 


9Комбо за цяло тяло:

Започнете от позиция “дъска”. Задръжте за 3 бройки. Вдигнете десния крак и го преместете между ръцете снимка В. Напрегнете десния крак и се изправете до стоеж. Върнете се в дълбок напад с десен крак напред, приберете десния крак до левия, отново сте в “дъска” . Сменете краката и направете същата комбинация с левия крак. Повторете 15 пъти като сменяте краката всеки път. За тези от вас, които тренират йога или пък идват на боди микс тренировка движението е позната. Това е началото на "Слънчевия поздрав" или лесния вариант на бърпи.

 

 

 

 


10Комбо дупе:

Легнете по корем на пода. Сгънете ръцете и сложете главата си върху тях. Направете жабка с краката – колената са встрани, а стъпалата са събрани. Повдигнете двата крака леко нагоре, като не раздалечавате стъпълата едно от друго. Правете движения нагоре и надолу – 15 повторения.

Прочетена 6985 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top