Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

visСега ще ви преставим едно от най-ефективните упражения за изваян корем и то се нарича „повдигане на крака от вис”
То се изпълнява по следния начин:

1. Вдигнете краката си до 90 градуса (може и малко по-високо) – най- правилно е да не ги свивате в коленете и да ги държите изправени!

2. Задръжте ги в това положение 1-3 секунди, а ако можете и повече.

3. Отпуснете за 2-4 секунди до началното положение.

Това е правилното изпълнение на упражнението. Ако усетите, че се клатите, люлеете, или ползвате каквато и да била инерция – значи нещо в изпълнението ви куца и трябва да го оправите, но най-добре е да се посъветвате с инструктор!

Тъй като упражнението не е от най-лесните, е възможно начинаещите да имат проблеми при изпълнението му. Затова, ако ви е трудно и не успявате да направите и 1 повторение по начина, който препоръчваме – спокойно  Има малко по-лесен вариант! Вместо да държите краката си изправени в коленете, свийте ги в коленете и отново повторете стъпките 1-4 . Направете няколко серии да усетите напрежението и отново – НЕ СЕ КЛАТЕТЕ!

Ако нормалното изпълнение пък ви е прекалено лесно, ще ви препоръчаме да го изпълнявате по следния начин:

С изправени крака правите едно повторение на ляво – т.е вдигате краката не напред, а на ляво, след това 1 повторение в средата, и едно на дясно. Получава се добро усукване, което натоварва и страничните коремни мускули. По този начин умората идва по-бързо.

3-4 серии от упражнението са напълно достатъчни като бонус към вашата тренировка.

Успех!

Прочетена 1763 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top