Вредни храни и напитки (13)

  

razdelno-hranene-2Няколко лесни за спазване и ефективни съвети за разделно хранене

* Зеленчуците и салатите трябва да представляват главната част от диетата ви (три части зеленчуци и салати и една част протеини или въглехидрати).

* Никога не смесвайте храни от групата на протеините с храни от групата на въглехидратите на едно и също хранене.

etikСупермаркетът може да бъде като минно поле за купувачите. На всяка крачка има изкушения, а на всяка втора – прикрити нездравословни храни, които могат да застрашат здравето на хората. Особено податливи са клиентите, които търсят именно полезни храни – те могат умишлено да бъдат подведени от етикетите на храните.

hrani-napitki 1Храненето е индивидуален избор, но има няколко комбинации от храни и напитки, които не са подходящи за всеки
Има няколко комбинации храни и напитки, които са опасни, предизвиквайки неразположение на организма и дори риск за здравето.

koka-kola 1След 10 минути. 10-те чаени лъжички захар, съдържащи се чаша с кола, нанасят съкрушителен „удар” по целия ви организъм и единствената причина, поради която не започвате да повръщате, това е фосфорната киселина, която потиска действието на захарта.

biraВъпреки че бирата е отдавна известна, а хмелът се отглежда в Европа вече от 1000 години, до днес все още няма достатъчно яснота за действието на тази напитка върху организма на човека. Бирата понякога дори се препоръчва на бременните жени, кърмещите майки и дори на бебетата - "за по-добър сън". Правилно ли е всъщност това?

alkohol 1Проблемът при алкохола и цигарите основно е в това, че привличат изключително много подрастващи. Макар на цигарените кутии да има надписи, които ни казват колко е вредно тютюнопушенето, все пак това не спира пушача. 

Страница 1 от 3

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top