Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

opasni1И на малките деца е ясно, че не всички вкусни храни, са полезни.

Прекаляването с някои от тях е най-прекият път към излишните килограми, заболяванията на сърцето и болестите на стомашно-чревния тракт.

За да не ви се налага да се сблъсквате с някоя от тях, научете като първото си име десетте най-опасни храни, които според диетолозите способстват за съкращаването на човешкия живот:

opasni21. Ако обичате дъвчащите бонбони, забравете за тях! Те са тъпкани с големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.

2. Подминавайте чипсовете в магазина! Те са бомба от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове. Най-добре забравете за чипс, палети, зрънчовци и други подобни.

3. Газираните напитки? Не! Захар, химия и газове в едно. Способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма.

opasni34. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити също са сред антихраните. Отново са тъпкани с огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

5. Кренвиршите и саламите си остават едни от най-вредните храни. Съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месо използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.

6. Мазното месо пък ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.

7. Майонезата съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н.

opasni48. Макаронените изделия за бързо приготвяне са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.

9. Солта повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.

10. Алкохолът: дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.

Прочетена 2729 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top