Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

SUSAM I SUSAMOVO MASLO 3Той е изключителен източник на калций, магнезий, мед, цинк и селен. Богат е на белтъчини, целулоза, витамини от група В, както и на фолиева киселина. Отлично средство е за подобряване на нервната, храносмилателната и сърдечната дейност. Полезен е за хората, страдащи от остеопороза и анемия, за бременни и кърмачки, повишено кръвно налягане, сърдечни заболявания и мозъчни проблеми. Оказва благотворно влияние на косата, ноктите, костите. Сусамът е подходяща храна за хора със силно активно ежедневие, подложени на стрес. Сред свойствата му може да се прибави и това, че повишава количеството и качеството на спермата. Използва се за профилактика и лечение на запек, а също и при суха кашлица. Помага при преждевременна и силна менструация. Сусамът понижава нивото на лошия холестерол, повишава имунните способности на организма и намалява риска от някои тумори.

Сусамово масло

SUSAM I SUSAMOVO MASLO 2Като продукт на сусама се получава сусамово масло при студеното пресоване на семената. Съдържа в малки количества Витамин Е, лецитин, метионин, минералите калций, магнезий и фосфор. Познато е от около 5000 години в Далечния Изток и оттогава се използва за медицински и козметични цели.Външно сусамовото масло се използва при болки в ушите и кожни изгаряния, под формата на капки за нос има облекчаващи свойства при хрема с твърди и секреции и сух катар на носа.Маслото прониква в дълбоко в кожните клетки и подпомага отделянето на отпадните вещества.

Козметика и сусамово масло

Много подходящо е за суха, смесена и застаряваща кожа, защото съдържа витамин Е, лицетин, метионин, и много минерали, както и естествени антиоксиданти като сезамол и сезамолин, които забавят стареенето на клетките, подходящо е за директен масаж на кожата. Попива бързо и хидратира кожата, действа много положително на широките пори по лицето,рани и пъпки.Хубаво е да се използва вечер след добре почистена кожа.Използва се за маски за коса, подобрява структурата на косъма, връща блясъка и еластичността.Маслото е един от малкото естествени продукти, които могат да поглъщат ултравиолетовите лъчи – затова намира широко приложение в слънцепредпазната козметика както директно, така и като носител на мастно разтворими съставки, екстракти, витамини и слънцепредпазни филтри.

Прочетена 1573 пъти Последно променена в Сеп 30, 2016

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top