Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

orehi1В народната медицина орехите от векове се използват против отпадналост, за възстановяване на силите. Още Авицена е препоръчвал смлени орехи с мед при заболявания, свързани с изтощение на организма.

Орехите са отличен източник на омега 3 мастни киселини. Те също са много добър източник на манган и добър източник на мед. В допълнение, съдържат антиоксидантът и фитохимикал, елагова киселина. 25 гр. орехи съдържат 163 калории, 3.81 гр. протеини и 16.30 гр. мазнини.

По съдържание на витамин С, орехите превъзхождат касиса и цитрусовите плодове. Богати са на витамин А, В и Е, както и много микроелементи. Ореховите ядки са много богати на белтъчини и мазнини, железни, магнезиеви, фосфорни и други минерални соли. Листата на ореха са с високо съдържание на йод.

Ползи от орехите:

- Включването на орехи в храненето може да бъде важна стъпка за подобряване на сърдечно-съдовита система. Орехите са важен източник на мононенаситени мазнини-около 15% от мазнините в тях са здравословните мононенаситени мазнини.

orehi2- Високото съдържание на антиоксиданти в орехите може да бъде от ключово значение за сърдечно-защитните реакции;

- Лица, които консумират големи количества храни, съдържащи омега-3 мастни полиненаситени киселини като орехите, не страдат от високо кръвно налягане;

- Орехите подобряват нивата на холестерола на хора с диабет тип 2;

- Орехите спомагят за намаляване нивата на няколко молекули, които насърчават развитието на атеросклероза;

- Орехи, богат източник на омега-3 мазнини и алфа-линоленова киселина, спомагат за подобряване функцията на артериите след консумация на храна с високо количество мазнини;

orehi3- Орехи често се спрягат като "храна на мозъка", поради високата им концентрация на омега-3 мазнини. Човешкият мозък е повече от 60% структурни мазнини. За да функционират правилно мозъчните клетки, тези структурни мазнини трябва да бъдат преди всичко омега-3 мазнини, които се съдържат в орехите и студеноводните риби.

- Орехите помагат за предотвратяване образуването на камъни в жлъчката;

- Орехите са източник на мелатонин;

- Орехите, богати на омега-3 мазнини защитават здравината на костите;

- Ореховите ядки понижават риска от наддаване на тегло.

Прочетена 3395 пъти Последно променена в Сеп 30, 2016

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top