Новини (43)

   

26Грижете се за кожата си! Хидратирайте!

Можем ли да се предпазим от слънцето? Естествено, но трябва да спазваме някои съвети. И лошото е, не това, че не ги знаем – всички знаем какво да правим, а че не ги спазваме редовно. Или забравяме или просто не отдаваме внимание. А кожата си иска своето внимание. Особено сега, когато повече от всякога има нужда от хидратиране.

1За здравословните ползи на сокотерапията се говори от години, но решихме да обърнем по-специално внимание на действието на зеленчуковите сокове. Вижте кои зеленчукови сокове може да използвате вместо лекарство и какви заболявания лекувате с тях.

За лечебните сили на зеленчуковите сокове заговаря д-р Норман Уокър, който открива, че този тип течности прочистват организма от токсини и му помага по-бързо да се възстанови след боледуване.

masni-kletki-tqlo 1Въпреки популярното схващане, че човешкото тяло не може да произвежда нови мастни клетки, а само да увеличава размера на старите, едно научно изследване дава нова светлина върху въпроса.
Според изследването, публикувано в авторитетното списание

turtataВ българската народна медицина се използва Tagetes erecta, L. и забележете само тези с кичестите оранжевите съцветия. Те съдържат голямо количество каротин и пигменти и се прилагат при лечение на кръвоизливи, миоми на матката, маточни възпаления, мастопатия, кисти и при стерилитет у жените.

Начин на приготвяне: 2 супени лъжици цвят от турта се варят 3-4 минути в 500 грама вода. Прецежда се и се пие 3 пъти по 100 грама преди ядене.

При стерилитет срещнах и друг начин на приготовление: две супени лъжици едри тъмно оранжеви съцветия турта се заливат с 500 см3студена вода, престояват 6-8 ч, след което се варят 15 мин в добре затво­рен съд – стъклен или емайлиран. След охлаждане извлекът се прецежда и се приема на 2 пъти преди хранене сутрин и вечер (затоплен).

mlqko 1Американски учени установиха точната рецепта за поддържането здравината на костите и предпазването им от остеопороза с напредването на възрастта. Според проведеното от тях изследване, хората на средна възраст, които консумират поне 3 порции кисело мляко дневно, имат по-висока костна плътност, което намалява значително риска от счупване на костите.

zdrave 1Един от най-достъпните начини за поддържане на добра форма е бягането за здраве, познато още като джогинг. То помага за трениране на сърцето, укрепване и тонизиране на мускулите, психическо разтоварване и множество други здравословни ползи. Бягането е една от най-старите форми на физическа активност, което в древността е използвано най-вече за придвижването от точка А до точка Б.

Страница 1 от 8

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top