Травма (15)

  

travmi-fitnes 1Травмите са едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на всеки активно спортуващ човек. Освен, че понякога причиняват зверски болки, те налагат и обездвижване за определен период от време, а това изобщо не е добра новина за свикналите да спазват своя всекидневен тренировъчен режим.

ramene 1Ако искате да развиете горната част на тялото си по пълният й потенциал, ви трябват куп упражнения – изтласквания от лег и полулег, флайсове и т.н. стойността им не може да се определи. Колкото и добри да са, те съдържат и неуловими технически опасности, но ако сте осведомени за грешките, които можете да извършите, значи сте на прав път и ще ги избегнете.

laktiСтатистиката сочи, че фрактурите на лакътя се получават най-често при контактните спортове, както и в тениса, голфа и бадминтона, защото именно там тази част от човешката ръката е подложена на най-сериозни натоварвания. За съжаление, бодибилдърите и силовите атлети също не са застраховани от проблеми с лакътната става.

stavite-i-stavnite-travmi 1Ставите са мястото, където две кости контактуват помежду си и осъществяват движение една спрямо друга. Повърхността на костите, в дадена става е покрита с гладка и твърда, но еластична тъкан, наречена ставен хрущял. Частите в структурата на ставата, са обхванати от всички страни от ставна капсула.

reaktiven-artrit 1Реактивният артрит, познат още като синдром на Райтер представлява хронична форма на артрит. Характеризира се с възпаление на ставите и очите, възпаление на половата, пикочната и храносмилателната система. 

trenirovkite-lekuvat-bolite 1Повече от една трета от хората с болки в гърба и ставите се облекчават лягайки в леглата си. Но се оказва, че това може да е най-лошото нещо, което можеш да направиш.
Почивката на легло може да забави излекуването на симптомите, да намали мобилността и да удължи времето за възстановяване, твърдят експерти.

Страница 1 от 3

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top