Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

trenirovkite-lekuvat-bolite 1Повече от една трета от хората с болки в гърба и ставите се облекчават лягайки в леглата си. Но се оказва, че това може да е най-лошото нещо, което можеш да направиш.
Почивката на легло може да забави излекуването на симптомите, да намали мобилността и да удължи времето за възстановяване, твърдят експерти.

Едно ново проучване с 1000 души на възраст от 25 до 65 с болки разкри, че 35 на сто си мислят, че лежането лекува.
trenirovkite-lekuvat-bolite 2Младите хора е много по-вероятно да страдат от болки в шията и рамото, защото стоят прегърбени пред екрана на компютъра за повече от шест часа на ден, а 99 на сто от хората над 50-годишна възраст страдат от болки в гърба.
Повече жени, отколкото мъже, страдат от болка. Една на всеки три жени се оплаква от болки в коленете, в сравнение с едва един на всеки петима мъже.
Но изследванията показват, че физиотерапията и програмите от упражнения са далеч по-добър лек от почивката на легло.
Физиотерапевтът Пол Хоброу каза: "Хората влизат в капан, защото липсата на
упражнения не само води до увеличаване на тяхната болка и скованост, но също води
trenirovkite-lekuvat-bolite 3до загуба на мускулна маса. Това от своя страна може да доведе до увеличаване на теглото, което натоварва дори повече вече болезнените стави. Превенцията, навременното лечение и текущите съвети от здравен специалист могат да доведат до реална промяна по отношение на тези проблеми."
Проучването установи, че хората под 40-годишна възраст разбират ползата от физиотерапия най-много. Един от пет млади хора ходи при физиотерапевт за лечение, в сравнение с едва един на всеки седем при хората над 40-годишна възраст.
Обезболяващите са най-често използвания метод за лечение на болките в гърба от хора над 50-годишна възраст. 63 на сто прибягват до тях.
Д-р Гил Дженкинс, който работи по проучването, казва: "Болкоуспокояващите могат да бъдат много полезни, особено за остри епизоди, но не е разумно да се вземат за дълги периоди без да се консултирате с вашия личен лекар, особено ако имате някакви скрити здравни проблеми. Важно е, хората с постоянни болки да обсъдят възможностите за лечение с техния лекар, физиотерапевт или друг здравен специалист."
Стив Толан, професионален съветник в дружество по физиотерапия, каза: "Смущава е цифрата на хората, които са показали в проучването, че разчитат почивката да ги излекува, когато тя всъщност може да увеличи или удължи проблема."

 

 

 

Прочетена 5249 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top