Умора (9)

   

vidove-umora 1Когато хората са изморени съществува едно просто лечение - сънят! Затова повечето от нас мислят, че има само един тип умора. Всъщност има много начини да бъдете изморени, всички от тях си приличат по самата умора и липсата на енергия. Но всеки тип умора има своята причина, следствие и лечение. Много е важно за всеки човек е да може да разбира от кой тип умора е обзет, за да и отговори с подходящи мерки преди са налице сериозни странични ефекти.

15-1Кои са храните на здравите и добре изглеждащи хора?

Често може да чуете, че за човека храната е това, което е бензинът за колата. Ако редовно сипвате в резервоара качествено гориво, то вашата машина ще върви безпроблемно и няма да се износва толкова бързо с времето. Ако държите на здравето си, в което не се съмняваме, и желаете да изглеждате добре , консумирайте по доло изброените храни, поне два пъти в седмицата. Това сигурно ще ви постави в графата, здрави, жизнени и във форма.

prichini-umora 1Енергийните вампири, когато не са в „човешки“ облик, понякога могат се крият в някои наши на пръв поглед съвсем безобидни навици, за които дори не подозираме, че са в състояние да предизвикат в телата ни пристъпи на смазваща умора. Ако и на вас вече ви е омръзнало да се чудите коя черна дупка поглъща ежедневно вашите жизнени сили, ето ви 5-те най-сериозни заподозряни извършители:

umora 1Умората е физиологично с-ние на организма,при което е невъзможно да се поддържа достигнатата интензивност на работа при физическо натоварване.Причините за развитието на умората са 2 групи:централни-промени във функциите на ЦНС;периферни-промени в метаболизма и функциите на работещите мускули.Умората се проявява с намаление на работоспособността.Най-важните фактори,свързани с настъпването на умората са:

pretrenirane 1Претренирането е негативно физическо, поведенческо и емоционално състояние, възникващо, когато обемът и/или интензивността на тренировъчното натоварване, което човек поема, надхвърли индивидуалните му възможности за възстановяване.

umora 1Хора със синдром „хронична умора” изпитват известна тежест в костите. Това неразположение може да продължи до шест месеца. Често тo не изчезва, дори след достатъчна почивка.
Синдромът „хронична умора” се среща по-често при жените, отколкото при мъжете. Той се появява между двадесет и петата и петдесетгодишнината на жената.

Страница 1 от 2

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top