tonus 5Стречинг упражненията за тонус и енергия ускоряват метаболизма, тонизират мускулатурата и подобряват настроението. Изпълнявайте ги всяка сутрин и ще се почувствате като преродени – готови за нови подвизи, вдъхновени и усмихнати. Цялата програма ще ви отнеме не повече от 15 минути, така, че не се оправдавайте с липсата на време.

kalanetika-uprajneniq 1Каланетика е система от упражнения за развиване на сила и гъвкавост, които активизират големите мускулни групи чрез фини и прецизни пружиниращи движения. Каланетиката укрепва тялото без риск от травми.
Калан Пинкни прави революция, пускайки първата си книга „Каланетика“ през 1984 година, но и до днес програмата й за стройно и стегнато тяло е все така актуална.

pilates 1Методът "Pilates" е създаден от Джоузеф Пилатес. Той е роден през 1880 г. близо до Дюселдорф, Германия. Като дете Джоузеф страда от астма, рахит и ревматизъм.
За да преодолее физическите си недъзи, той започва да се занимава със спорт - ски, гмуркане и гимнастика и бодибилдинг.

kakvo-kalanetika 1"Животът е твърде къс, за да го прекарваме в гимнастическите зали" -така мисли американката Калан Пинкни. 
Откриването на каланетиката за създателката й е било стратегия на оцеляване.
Лекарите й предричали болки в гръбнака и няколко неприятни операции на коленете.

kakvo-e-tai-chi 1Тай чи е гимнастиката, която завладя европейците през последните години, защото е не само приятна за изпълнение, но и здравословна. Тай-чи укрепва и лекува тялото и душата, успокоява и концентрира ума и е с доказан благотворен ефект върху физиката, като повишава гъвкавостта, равновесието, мускулния тонус и контрола върху тялото. Древен метод за редуциране на умората.

streching 1Стречингът (от англ. stretching – разтягане) представлява специфични упражнения за разтягане на мускулите и прилежащите тъкани – сухожилия, лигаменти, съединителна тъкан, периферни нерви.
Най-познатият ни ефект от стречинга е това, че прави мускулите ви по-еластични, с което подобрявате гъвкавостта си.

za-kakvo-e-polezen-fitbola 1Основната полза от използване на швейцарската топка е, че упражненията се изпълняват изцяло върху нестабилна повърхност и по този начин мускулите в цялото тяло се опитват да го стабилизират. Именно този тип мускулни контракции подобряват координацията и баланса на тялото. Работата с фитбол е глобална, не се ограничава само до определена област, която искаме да укрепим. Тази тренировката е многофункционална и бързо се постигат добри резултати.

Швейцарските топки или още познати като фитнес топки и йога топки, първоначално са били използвани от физиотерапевти за раздвижване и трениране на мускулите на торса, след операции, ортопедични проблеми и най-вече - при гръбначни изкривявания. След като започват да се употребяват в йога, фитнес, пилатес и рехабилитация, те стават един от най-добрите и предпочитани уреди за тренировка. Когато правите упражнения с вашата топка, вие трябва да държите коремните си мускули постоянно стегнати. Това ще ви помогне да запазвате по-добър баланс и да изградите по-силни мускули.

Упражнения за разтягане и загряване

kalanetika 1Ако разгледаме добре снимките. Веднага ще открием всички упражнения, които създателката на каланетиката Калан Пинкни е развила за стягането на коремните мускули.
Най-добре ще е да ги изпълнявате всеки ден!

Страница 1 от 6

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top