Високоинтензивно (19)

  

Fitnes programa 3Ако можете да тичате за около 30 минути равномерно – при средна скорост – този фитнес план е за вас.

Увеличавайте плавно времето за тичане с 5 мин. на седмица. Така в края на шеста седмици ще бъде в състояние да тичате пълен час на пътя и ще бъдете с поне с 5 килограма по – леки. 

Тичайте с темпо, с което се чувствате комфортно. Оставете си един ден в седмицата, в който да почивате – мускулите трябва да се възстановяват от натоварването. И не забравяйте да се разтягате и загрявате преди всяка тренировка.

pilon 1Танците на пилон неминуемо се свързват със стриптийз клубовете. Няма как да е иначе, след като именно там се заражда този вид еротичен танц, изпълняван от жени.
С годините обаче изпълненията на пилона са ставали все по-сложни и сложни, като целта е била ясна – да създадат колкото се може повече впечатление, което води да изпразването на портфейлите на щастливите зрители от мъжки пол.

7

Степ аеробика е аеробика, при която движенията се изпълняват върху степ платформа. Степ аеробиката е по-интензивна от аеробиката. Движенията в степ аеробиката имитират качване и слизане по стълби.

През 1989 година инструкторът по аеробика Джон Милър прави фитнес революция, създавайки степ аеробиката. Двадесет години по-късно степ аеробиката все още е предпочитана кардио програма за отслабване, стягане и оформяне на мускулатурата. Разбира се, степ аеробиката е позагубила малко от популярността си, за сметка на други модерни фитнес програми, но ефективността й е безспорна.

4

 Въженцето е подходящо за всяка възраст, по всяко време и на всяко място.

Скачането на въже не само помага за премахването на излишните килограми - то развива издръжливостта, укрепва сърдечносъдовата и дихателната система, тренира мускулите на краката и редица други мускули.

Що се отнася до намаляване на телесната маса, по своята ефективност за отслабване, скачането на въже изпреварва карането на колело, играта на тенис и плуването.

body-pump 2Боди пъмп е тренировъчна програма, комбинация от фитнес и аеробика. Първоначалната й цел - да привлече мъжете в залата за аеробика, е надскочена многократно. Днес боди пъмп е разпространена в над 70 страни и се радва на огромна популярност. 

Програмата е създадена през 1991 г. от Филип Майлс за Les Mills International, а първият курс е проведен в Нова Зеландия.

Metodut-tabata 1Табата е името на японския изследовател Др. Изуми Табата от Националния институт по фитнес и спорт в Токио, който през 1996 год. е открил любопитен начин да увеличи анаеробната и аеробната криви едновременно. Това е една от тези странни тренировъчни програми, които пасват за различни дисциплини: отлична е за велосипедисти, ски – спускачи, щангисти, или хора, които просто искат да горят мазнини.

Методът е много прост и много труден за трениращия. Обикновено спортистите го пробват веднъж, потвърждават безспорните му предимства, и се заричат да не го споменават никога вече. За какво става дума?

Страница 1 от 4

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top