Нискоинтензивно (13)

   

tonus 5Стречинг упражненията за тонус и енергия ускоряват метаболизма, тонизират мускулатурата и подобряват настроението. Изпълнявайте ги всяка сутрин и ще се почувствате като преродени – готови за нови подвизи, вдъхновени и усмихнати. Цялата програма ще ви отнеме не повече от 15 минути, така, че не се оправдавайте с липсата на време.

kalanetika-uprajneniq 1Каланетика е система от упражнения за развиване на сила и гъвкавост, които активизират големите мускулни групи чрез фини и прецизни пружиниращи движения. Каланетиката укрепва тялото без риск от травми.
Калан Пинкни прави революция, пускайки първата си книга „Каланетика“ през 1984 година, но и до днес програмата й за стройно и стегнато тяло е все така актуална.

pilates 1Методът "Pilates" е създаден от Джоузеф Пилатес. Той е роден през 1880 г. близо до Дюселдорф, Германия. Като дете Джоузеф страда от астма, рахит и ревматизъм.
За да преодолее физическите си недъзи, той започва да се занимава със спорт - ски, гмуркане и гимнастика и бодибилдинг.

kakvo-kalanetika 1"Животът е твърде къс, за да го прекарваме в гимнастическите зали" -така мисли американката Калан Пинкни. 
Откриването на каланетиката за създателката й е било стратегия на оцеляване.
Лекарите й предричали болки в гръбнака и няколко неприятни операции на коленете.

kakvo-e-tai-chi 1Тай чи е гимнастиката, която завладя европейците през последните години, защото е не само приятна за изпълнение, но и здравословна. Тай-чи укрепва и лекува тялото и душата, успокоява и концентрира ума и е с доказан благотворен ефект върху физиката, като повишава гъвкавостта, равновесието, мускулния тонус и контрола върху тялото. Древен метод за редуциране на умората.

streching 1Стречингът (от англ. stretching – разтягане) представлява специфични упражнения за разтягане на мускулите и прилежащите тъкани – сухожилия, лигаменти, съединителна тъкан, периферни нерви.
Най-познатият ни ефект от стречинга е това, че прави мускулите ви по-еластични, с което подобрявате гъвкавостта си.

Страница 1 от 3

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top