Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

5 burzi nachina 1Всеки понеделник си обещавате, че ще стигнете до фитнес залата. Ракетата за тенис седи в най-далечния ъгъл на багажника. Дори не знаете къде са маратонките ви, а крос тренажорът се е превърнал в закачалка. Предлагам ви 5 изпитани начина да си върнете спортния дух и да си припомните добрата форма.

1. Направете си реалистичен график
Идеи от типа на "от утре ще карам колело по един час всеки ден" звучат добре, но на практика са трудно приложими. По-добре е да си кажете: „два пъти седмично, след работа, ще карам колело с децата“.

След като в продължение на поне месец изпълнявате поставената цел, може да добавите още един ден към спортния си график. Ако не сте сигурни, че сте си поставили реалистична цел, попитайте се, от 1 до 10, колко склонни сте да я изпълните? Ако отговорът е под 8, преразгледайте целта си. Може би един път седмично ще е по-подходяща честота за вас.

5 burzi nachina 22. Спортувайте в компания
Ако в залата ви е скучно или редовно се успивате за сутрешния си крос, непременно си намерете партньор. Това може да е половинката ви, най-добрият ви приятел, колега или съсед. Направете си общ график и планирайте тренировките си заедно. Тази мисия е особено успешна, ако се готвите за общо състезание или сте се хванали на бас кой ще свали най-бързо излишното си тегло. Моят съвет е да имате двама партньори, така ако единият отсъства, винаги ще има с кого да спортувате.

3. Влезте в Мрежата
Почти всеки ден използвате Интернет, защо да не го направите и помощник в добрата форма? Потърсете сайтове и блогове, които да ви вдъхновят с нови идеи и упражнения, получете съвет и подкрепа за тренировките си и дори започнете тренировъчен дневник, където стотици хора ще ви подкрепят и мотивират. Присъединете се към фитнес социална мрежа като Fitocracy (www.fitocracy.com), където ви се позволява да се състезавате с останалите потребители, да печелите точки за постигнатите цели и да се радвате на успехите си!

4. Купете си нова играчка
Сдобийте се с крачкомер. Уредът се закача удобно за тялото и засича движението ви – крачки, стълби, температура, изразходените за деня или конкретната активност калории. Много от моделите позволяват да синхронизирате данните с компютър или смартфон и да се състезавате със свои приятели или съотборници.

5 burzi nachina 35. Наемете си треньор
Колкото и стандартно да звучи, това е едно от най-добрите решения за бързо влизане във форма и създаване на навик за редовно спортуване. Добрият треньор ще ви помогне да опознаете тялото си, ще проведе необходимите тестове, ще прецени кои са най-подходящите движения и ще ви научи да ги изпълнявате ефективно и безопасно. Много хора имат нужда от треньор само в първите няколко месеца и след това продължават да спортуват самостоятелно. Защо да не опитате и вие?

Прочетена 2946 пъти Последно променена в Сеп 30, 2016

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top