Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

offer 266 rSv5Ocnb1 imgКонната езда е тренировка както за тялото, така и за ума. Този спорт далеч не е само за мъже. Жените също биха могли да хванат юздите и да изградят по-силно и по-гъвкаво тяло, а също така и да стопят излишните килограми.

Ездата е чудесна кардио тренировка. Повишава адреналина и пулса, подобрява метаболизма. В този смисъл, конната езда е добър начин да се изгорят мазнини – само един час може да лиши от 650 калории.

Тонизират се също така и мускулите. Почти всички групи мускули на ездача се свиват и отпускат, в съответствие с движенията на коня. Тъй като е необходимо позицията на тялото да се адаптира, всеки мускул в тялото бива „засегнат“.

Практикуването на този вид спорт подобрява баланса и координацията, тъй като ездачът трябва да се вслушва и да е наясно с това, което конят прави, за да може да адаптира своите движения в съответствие с неговите.

Мускулните и мисловни процеси, необходими за балансирането върху коня, доказано подобряват силата в горната част на тялото, стабилността, позицията и координацията.

Когато спортът се практикува редовно, се подобрява и гъвкавостта на тялото, тъй като ездачът трябва да бъде пъргав и бърз. Мускулите се разтягат и се придобиват умения за поддържане на равновесие при слизане и качване на животното.

Конната езда не просто тонизира мускулите, но и ги укрепва. Мускулите на ръцете, гърба и краката ще станат по-силно от всяко, обещават експертите. В значителна степен се стягат и седалищните мускули, благодарение на непрестанното свиване и отпускане, необходимо за контролиране на движенията.

 

Прочетена 5314 пъти Последно променена в Сеп 30, 2016

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top