Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

celulit 1Целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. Той може да се появи през пубертата, след раждане и с напредване на възрастта.

Най-простият начин да проверите имате ли целулит е като стиснете кожата си, ако тя придобие вид на портокалова кора, значи имате проблем. Ето няколко съвета как да го разрешите:
Здравословно хранене
celulit 2Всъщност диетолозите все още не са доказали, че между храненето и целулита има пряка връзка. Но едно е сигурно – намаляването на консумацията на мазни храни и отказването от тютюнопушенето, оказват благоприятно въздействие върху организма и състоянието на кожата.
Следвайте няколко прости правила: яжте крехко месо, риба, богати на фибри зеленчуци и пийте негазирана минерална вода. Този режим със сигурност няма да ви отърве от "портокаловата кора", но ще направи кожата ви здрава и еластична. Преди да решите тотално да преобърнете хранителните си навици е хубаво да посетите диетолог, който ще ви даде най-добрите съвети.
Грижата у дома е важна
Всяка дама над 25 трябва да има антицелулитна козметика у дома. В търговската мрежа се продават най-различни продукти, които ако ползвате поне два пъти седмично ще имат видим ефект. Една изпитана домашна рецепта е да третирата кожата си с утайка от кафе, а другата е да смесите зехтин и морска сол 1:2 (за аромат можете да добавите и вид етерично масло). Грижата за тялото изисква малко усилия, но си заслужава.
Скачайте на въже
За борба с целулита фитнес инструктурите препоръчват скачане на въже. За да постигнете видим ефект трябва да го практикувате поне два пъти седмично за около 45 минути, като почивките между сериите на трябва да продължават повече от 2 минути.
Друг ефективен способ е да си купите степер. Той симулира изкачване на стълби и натоварва мускулите на краката. По този начин със сигурност ще стегнете бедрата.
celulit 3Посетете козметик
Козметичните салони предлагат различни процедури, с които да преборите недостатъците на фигурата си. Най-лесният начин, който е подходящ за началния стадий на целулит е да се подложите на антицелулитни вакуумни масажи. Ако вече сте в напреднала фаза, козметиците препоръчват кавитация или мезотерапия. При първата чрез ултразвук се образуват микромехурчета, които превръщат мастните клетки в течна субстанция, която се изхвърля от организма чрез лимфната и отделителната системи. Кожата ви става гладка, а обиколката на проблемните зони видимо намалява. От друга страна мезотерапията представлява инжектиране на специфични витамини и полезни вещества във втория слой на дермата. Процедурата не е болезнена и е сред най-популярните методи заради бързия си ефект.
Хубаво е да комбинирате кавитацията и мезотерапията с лимфодренаж. Звучи неприятно, но всъщност това е много приятен масаж, който помага да преодолеете хроничната умора и повишава тонуса. Разбира се, ви прави и по-красиви.

Грижете се за тялото си любов и то ще ви отвърне със същото!

Прочетена 3085 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top