Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

borba-celulit 1Да се преборим с целулита е мисия за всяка една от нас. Но на какво наистина трябва да наблегнем?
Кремовете против целулит и масажите могат да помогнат, но има едно много по-важно нещо в борбата с омразните трапчинки по дупетата ни.


Д-р Уейн Уескот е директор на изследователски програми в тази област към асоциацията South Shore YMCA в Куинси, Масачузетс. Според него целулитът не е козметичен проблем, а следствие от прекалено голямо количество мазнина в тялото и прекалено малко мускулна маса. Ако се захванеш с правилната тренировъчна програма, ще видиш резултати, на които дори не си се надявала.
borba-celulit 2Уескот и колежката му Рита Ла Роса Лауд са създали програма, описана в книгата им "No More Celullite" ("Никога повече целулит").
Тя включва 40 минути кардио и упражнения с дъмбели 3 пъти седмично. След 8 седмици, участничките в изследването, върху които била тествана ефективността на програмата, се радвали на изумителни резултати.
Жените били изгорили 1.5 мазнина и имали 1 кг мускулна маса повече от преди. Целулитът видимо бил намален без да спазват каквато и да е стриктна диета.
Но трябва да се отбележи, че тези, които спазвали и здравословен хранителен режим освен тренировъчната програма, били постигнали 3 пъти по-добри резултати за същото време.
Ако ви се струва прекалено голямо усилие на волята едновременно да започнете да спортувате и да промените драстично хранителните си навици, нашият съвет е да започнете първо с тренировките. След като видите резултатите от увеличеното движение, най-вероятно ще се появи и мотивацията за промяна и на хранителните навици.

borba-celulit 3

Прочетена 9839 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top