Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

grimirane 1Няколко често срещани грешки при гримирането могат да състарят лицето. Кои са те и как да ги избегнем?

Прекалено много коректор

Когато слагаш повече коректор от необходимото, за да заличиш тъмните кръгове или бръчки около очите, резултатът е обратен. Заради голямото количество продуктът започва да се събира в гънките на кожата, а така фината мрежа от бръчици - особено около очите - се подчертава още повече.
Съвет

Използвай минимално количество пт продукта и нанасяй чрез потупвания. Гримьорите също така съветват да разнасяш коректора с влажна гъбичка за по-фино покритие.

Прекалено тъмен фон дьо тен

Повечето жени използват фон дьо тен с един или два номера по-тъмен тон от този на кожата им. Стои неестествено, а и кожата губи свежестта и естествената си сияйност.
Съвет

Изборът на подходящия нюанс фон дьо тен е може би най-важното нещо за еждневната ти визия. Постарай се да си вземеш в същия тон като на кожата ти, или една идея по-светъл. Във втория случай можеш да използваш перли и руж, за да подчертаеш формата на лицето си.

grimirane 2Прекалено много пудра

Прекаляването с пудрата, също както и с фон дьо тен, прави кожата ти да изглежда по-стара, отколкото е. Причината отново е в натрупването и фиксирането на всяка излишна прашинка точно в бръчиците по лицето. Пудрата в големи количесва освен това прави кожата брашняна и лишена от блясък.
Съвет

Поставяй пудра само на местата, където кожата ти е склонна към омазняване (Т-зоната), а върху останалата част на лицето мини леко с четката, по която е останало минимално количество от продукта. Ако кожата ти е по-скоро суха, можеш дори да се откажеш от фиксирането с пудра във всекидневито.

Плътен молив за очи

Очертаването на цялото око с плътна линия тъмен молив прави погледа уморен, а освен това е почти сигурно, че в края на деня ще се размаже.
Съвет

Нанеси сенки в основата и съвсем леко подчертай горната линия на клепача с молив, без да я правиш плътна и прекалено дебела. Използвай сенки и молив в сходни цветове.

Прочетена 4893 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top