Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

nansi1Кросфит "момиче", което ще разтрепери краката ви

"Нанси" е кросфит комплекс с име на момиче, който се състои само от две упражнения, но това не означава, че прекалено лесно ще преминете през нея. Освен това "Нанси" е малко по-капризна откъм оборудване, тъй като ви трябва разграфено място за тичане (най-добре лекоатлетическа писта) и щанга.

Един рунд от комплекса "Нанси" представлява следното:

400 м бягане;

15 повторения клек с изпънатите над главата ръце с щанга от 43 кг (95 паунда).

Целта е да направите 5 рунда за възможно по-кратко време.

  • Начин на изпълнение:

Стандартът за изпълнение на клековете е следният:
Тазобедрената става минава под коляното (под паралела) в долна точка от клека.
Ръцете, тазът и коленете напълно изпънати в горна точка.
Комплексът може да се скалира с намаляване на метрите тичане, тежестта за клека с изпънати над главата ръце, както и броя рундове.
Напредналите могат да модифицират "Нанси", като използват жилетка и/или увеличат тежестта на щангата.

  • Приложимост на комплекса:

Като изключим обществото на кросфитърите и използващите периодично кросфит комплекси, "Нанси" може да се използва от трениращи, които по една или друга причина използват клека с изпънати над главата ръце - щангисти, кондиционно трениращи и атлети от различни спортове.
Това не бива да спира останалите да опитат "Нанси", но в случая могат да заменят второто упражнение с обикновени клекове.
В такъв вариант комплексът се отдалечава от първоначалния си замисъл, но е една добра тренировка за желаещите да намалят телесното си тегло, да повишат издръжливостта си или просто да опитат нещо по-различно.

  • Внимание:

Комплексът не се препоръчва на хора с контузии в раменните стави, раменния пояс, лактите, китките, гръбначния стълб, тазобедрените стави, коленете или глезените. При наличие на подобни се консултирайте с ортопед или кинезитерапевт.

nansi2

Прочетена 4142 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top