Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fitnes-bez-uredi 1Изключително популярни сред трениращите напоследък са т.нар. кросфит комплекси. Това е компилация от упражнения, които имитират естествените движения на тялото ни. Например - клякане, скачане, тичане, вдигане, дърпане и други. 


Естествено, появиха се и противници на този тип тренировки, основно сред фитнес маниаците. Има, обаче безспорни положителни ефекти, които се постигат именно чрез кросфит тренировка. Това са:
• Повишаване на издръжливостта и силата;
• Гъвкавостта също е увеличава;
• Координацията и баланса се засилват;
• Увеличаване на мускулната маса;
• Засилване на метаболизма и горенето на мазнини.
fitnes-bez-uredi 2В стремежа си да изглеждаме добре опитваме различни тренировъчни програми. Сериозно предимство именно на кросфит упражненията е, че не се налага използването на фитнес уреди. Напълно достатъчни са ни лост за набиране, пудовики, гирички, а в началото упражненията се изпълняват само със собствено тегло. Не зависим от работното време на фитнес залите, а, в случай, че предпочитате да тренирате сами, напълно възможно е да го правите у дома.
Най-често срещаните упражнения в един кросфит комплекс са: клекове, мъртва тяга, набиране на лост, лицева опора, кофички, коремна преса, раменна преса, скачане на въже и много други.
Съчетаването им цели да се осигури натоварване на цялото тяло, а само върху конкретна област от него. Това е изключително ефективно, тъй като се развива хармонично тяло, а бързото покачване на мускулна маса се наблюдава изключително при начинаещи спортисти.
fitnes-bez-uredi 3Комбинацията с подходяща диета дава първите резултати само седмица след започване на тренировките.
Тъй като ние жените се стремим към елегантна визия и хармонично тяло, избираме единствено леките упражнения без тежести. Главната причина за това е, страхът на повечето от нас, че ще направим огромни мускули и ще заприличаме на културисти. Това съвсем не е толкова лесно постижимо. Природно не ни е заложено - количеството тестостерон в организма ни е в минимални количества, а точно чрез него се осъществява и мускулният растеж.

Затова, мили дами - страховете ви са напълно безпочвени! Единственото, което ще постигнете чрез кросфит тренировка и балансирано хранене е малки, с*кси мускули и изненадваща сила.

Прочетена 5743 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top