Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

47231 640 480Джейми Ийсън е родена на 10 април 1976 година в Сайпрес, Тексас. Израства в типично американско семейство с много братя и сестри. За пръв път любовта й към тренировките се проявява в колежа, но по онова време тя все още много далеч от мисълта, че един ден ще може да изкарва прехраната си като професионален фитнес модел.

Животът на Джейми Ийсън дава сериозна заявка за бъдеща холивудска екранизация. От премеждията на чаровната русокоска от Тексас със сигурност би се получил чудесен филм за „американската мечта“, която само за миг може да се изплъзне като пясък между пръстите ти и да се превърне в същински кошмар. Поуката от него ще е повече от ясна - спасението рядко пропуска да се яви там, където силата на духа и мотивацията са пуснали дълбоки корени.

Първият повратен момент в живота на Джейми настъпва през 2001 година, когато нейни приятели е убеждават да се яви на прослушване за мажоретния състав на отбора по американски футбол Houston Texans. Ето какви са спомените на самата Джейми от тогава:

„Ако трябва да съм напълно откровена, в онзи момент изобщо не се чувствах достатъчно сигурна в себе си, за да се състезавам с всички 1600 красиви момичета, които се бяха явили на предварителните кръгове. Може да си представите изненадата ми, когато сред няколко дни на изтощителни прослушвания, тренировки и интервюта, ми казаха, че точно аз съм една от окончателно селектираните 35 мажоретки. Оттам нататък започнах да прекарвам по-голямата част от деня си във фитнеса или в залата!“

За съжаление, бляскавата кариера на Джейми Ийсън като мажоретка не продължава дълго. Един ден, русата амбиция съвсем случайно напипва в гърдата си бучка, която има всички характеристики, отговарящи на индикациите за начален стадий на рак. Скоро след това се налага и хирургическа интервенция за отстраняването на на тумора, която окончателно прекратява мажоретните изяви на Джейми и я кара да започне по-спокойна работа във семейната фирма на братята й.

„Това че ми се наложи да работя по осем часа на ден зад бюро оказа сериозно негативно влияние върху психиката, здравето и самочувствието ми. Лесно можех да забележа как застоелия начин на живот и нездравословното хранете бързо започват да оставят своите следи върху тялото ми. Тренирах здраво и постигнах някакъв напредък, който обаче изобщо не ми се струваше достатъчен. Така разбрах, че само с упражнения няма да стане и затова потърсих помощ от специалист диетолог, който ми изработи най-подходящият хранителен режим за пълното трансформиране на моето тяло.“

Именно диетологът на Джейми и нейният личен треньор са двамата човека, които я тласкат по пътя на професионалните фитнес модели. Както самата тя признава:

„Те ми помогнаха страшно много, защото ме посветиха във философията на чистото хранене и значението на разнообразните тренировки. Само след няколко месеца на здрава дисциплина фигурата ми се промени толкова драстично, че аз наистина се чувствах прекрасно както във физически, така и в емоционален аспект. Един ден личният ми треньор подхвърли защо не обмисля да се включа в задаващото се състезание за фитнес модели в Остин, Тексас. Отидох малко като на шега, а в крайна сметка го спечелих. Никога няма да забравя как веднага след края на конкурса към мен се приближи един човек от публиката, който впоследствие се оказа редактор на едно от най-престижните фитнес списания на пазара. Той директно ме попита дали проявявам интерес към възможността да заснема изпълнението на няколко упражнения за следващия им брой. Още на другия ден направихме въпросната фотосесия, а аз толкова се забавлявах през цялото време, че за себе си твърдо реших да продължа да търся подобни изяви пред обектива.“

След този успех ангажиментите на Джейми Ийсън нарастват лавинообразно. В момента освен фитнес модел, тя е официално лице на Bodybuilding.com, редактор в Oxygen Magazine, а отскоро се занимава и с разработването на собствена линия за бански костюми.

jamie5Ето няколко фитнес съвета от самата Джейми Ийстън, които ще ви помогнат да сте винаги в добра форма:

1. Постоянно си поставям малки и конкретни цели, които да преследвам. Освен това се стремя да бъда в непрекъсната връзка със своите почитатели чрез Bodyspace и Facebook, за да можем взаимно да се окуражаваме.

2. Много жени избягват упражненията с тежести, защото се притесняват, че могат да станат прекалено мускулести. Това обаче е тотално погрешен подход, тъй като сериите с дъмбели например са изключително важен компонент във всяка една тренировъчна програма. Често ми се налага да повтарям на жените, че да - ако се придържат към най-подходящият за тях хранителен режим със сигурност ще постигнат добри резултати, но без тренировки с тежести никога няма да могат да се сдобият с наистина фантастични форми. Истината е, че тренировките с тежести доста помагат именно за красивото оформяне и стягане на тялото.

3. Пийте много вода. Понякога това, което изпитвате всъщност е жажда, а не както погрешно си мислите – глад.

4. Яжте по 5-6 малки порции на де , вместо по 2-3 големи хранения

5. Никога не консумирайте храни, чието резюмирано съдържание на съставките може да се побере в малък роман. Колкото по-естествени са храните, толкова по-добре.

6. Избягвайте консумацията на захар, бяло брашно и прекалено много течни калории

7. Спете достатъчно – ако сте уморена това в повечето случаи е гаранция, че ще преяждате и/или ще пропускате тренировки в залата

8. Определете калорийния прием, който ви е необходим и нагласете тренировките и хранителния си режим според него.

9. Махнете храните, които ви изкушават от хладилника или поне ги дръжте на места, които не виждате често.

Прочетена 4040 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top