Йога (19)

  

sportna-yogaИзвън Индия под „йога” обикновено се съвкупността определени пози (асани), които представляват Хатха (или хата) Йога.
Хaтха йoга е вид йога, създадена през XV век от Йоги Сватмарама. Тя е клон на Раджа Йога. Сричката „ха“ означава слънце или жизнената енергия, а „тха“ луна, символизираща умствената енергия.

kriq-yogaКрия йога e древна йога система, която е описана и възродена от Маха Бабаджи и ученика му Лахири Махасая.

Същността на Крия йога е да се пистигне интегриране на съзнанието, духовното и телесното. По време на практикуването на този вид йога се набляга на миналата карма, която се трансформира в индивидуална и универсална.

yoga-podobravq-seksualniq-jivotДори и причината за започване практикуването на йога да е подобряване на здравословното, физическото и психическото състояние, ефектът върху сексуалния живот няма как да остане незабелязан.

Не само гъвкавостта, породена от асаните, е причината за по-добрия секс, но и някои конкретни упражнения, стимулиращи гениталиите и либидото.

yoga1 thumbПетте тибетски упражнения са система от движения, които са основани върху йога философията. Европейците откриват тези упражнения в началото на XX век, като първи е британец, който живее в манастир в Хималаите. Смята се, че системата действа срещу стареене. Тя се състои от пет упражнения, всяко от които се повтаря по 21 пъти, тъй като тибетците смятат това число за перфектно и мистично.

bn229004Когато четете за медитацията или по-често, когато тя ви е представена от различни хора, се акцентира предимно върху техниката. На Запад хората са склонни да са много заинтересовани от „технологията“ на медитацията. Всъщност най-важната и особеност не е техниката, а състоянието на духа.

koi-tip-yiogaХата-йога, аштанга, айенгар, пауър йога… трудно е да не се чувстваме дезориентирани в избора си при толкова много и различни стилове. Но кой е наистина „вашият“?
Важно е да знаете, че йога действа на физическо, умствено и духовно ниво. Определяйки целите си (контрол над стреса, медитация или облекчаване на болките в гърба), вие ще можете да се ориентирате към подходяща школа.

Страница 1 от 4

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top