Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

bn229004Когато четете за медитацията или по-често, когато тя ви е представена от различни хора, се акцентира предимно върху техниката. На Запад хората са склонни да са много заинтересовани от „технологията“ на медитацията. Всъщност най-важната и особеност не е техниката, а състоянието на духа.

Необходимо е да разберете, че когато започнете да практикувате медитация, вие навлизате в напълно различни измерения на реалността. Обикновено в живота полагаме изключително много усилия, за да постигнем целта си, докато при медитацията не трябват усилия и ние прекъсваме начина, по който обикновено действаме.

Медитацията е просто въпрос на съществуване, на разтопяване като парче масло, оставено на слънце. Въобще не е важно дали знаете нещо за нея, фактическ всеки път, когато практикувате медитация, трябва да бъде свеж, все едно не се е случал досега. Просто седите тихо, тялото ви е изправено, не говорите, умът ви е спокоен и позволявате на мислите да идват и да си отиват, без да ги оставяте да ви объркват. Ако ви е необходимо да правите нещо, тогава се съсредоточете върху дъха си. Когато издишате, знайте, че издишате. Когато вдишате, знайте, че вдишате, без да добавяте допълнителни коментари или вътрешно клюкарстване – просто се идентифицирайте с дъха си. Това е обикновеният процес на пълното осъзнаване.

Често хората имат склонност да отпускат тялото си, като се концентрират върху различни негови части. Истинската релаксация настъпва, когато се отпуснете отвътре. Тогава всичко друго се успокоява по естествен начин. Целият смисъл на медитацията е да свикнете с това, което сте забравили. Най-висшите будистки учения казват „успокой се в природата на ума“. Просто седете тихо и оставете всички мисли и идеи да се разтворят.

Из ученията на Согиал Ринпоче

Прочетена 3557 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top