Медитация (9)

  

meditaciq-kontrolira-bolkata 1Психолози са на мнение, че кратък курс на обучение с продължителност от час за период от три дни може да е напълно достатъчен, за да се придобие способност за контролиране на болката с медитация.

Медитацията може да помогне при терапията на редица психични, емоционални и здравословни проблеми, да намали стреса, тревогата, депресията, негативните емоции и да облекчи физическата болка.

Чрез медитацията може да се постигне контрол над ума и емоциите, което се отразява благоприятно на цялостното психическо и здравословно състояние. Именно благодарение на това, хората, които се занимават с медитация могат да контролират усещането и силата на физическата болка.

sebeotkrivane 3Медитацията няма нужда от много обяснения. Това е наука, която изчиства съзнанието, успокоява душата, помага за повишаване енергията на тялото. Медитацията съчетава в себе си и материя (тяло) и духа. Чрез методите за медитиране, тази наука може да ни научи на много неща – на контрол, на по-лесна адаптация, на подобряване на здравословното състояние, на откриване на самия себе си. 

meditacВодната медитация е идеален начин да се освободите от напрежението и стреса. Водата пречиства организма и дава заряд на тялото, лекува и възвръща изгубената енергия.

Можете да започнете релаксиращата процедура, като приемете чаша вода. Настанете се добре и се отпуснете, докато я приемате. Усетете как водната сила навлиза в тялото ви постепенно. Нека тя се слее с вас и ви предаде от нейната влажност и хладина, нека ви докосне отвътре.

meditationИзползването не едно и също място за медитация всеки ден е важна част от развитието на добър навик за медитиране. Този метод помага за намаляването на стреса върху ума в търсене на ново подходящо кътче за отпускане.

От изключително значение е определеното място да се използва единствено и само за медитация. По този начин мозъкът се настройва на вълна отпускане и релаксация и понякога само при вида на това пространство човек може да се почувства ободрен и възстановен.

kakvo-stava-po-vreme-na-meditaciata 1Медитацията е нашата възможност да създадем идеалните условия, в които мисловните ни процеси ще се прояснят и вродените ни способности ще се проявят. Има няколко стадия, през които най-често се преминава при започване на системно практикуване на медитацията и е по-добре предварително да бъдем информирани за някои усещания, за да не бъдем смутени или отклонени от целта.

meditaciq-po-spokoini 1Оказва се, че медитацията наистина се отразява по изключително благоприятен начин върху човешкото тяло и ум.

Нови научни изследвания доказват, че медитирането буквално променя мозъка.

Страница 1 от 2

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top