Уелнес (8)

chas-lubov 2Любов: областта на човешката преценка и оценка. Център, който ни свързва с цялото съществуване, както и със себе си.

Сърцето е областта, в която ние приемаме светлина, която ние изпитваме със самия акт на

stulbovete-na-uelsnesВъзможно е да срещате и наименованията: „аспект” и „колело” на уелнеса – едно и също е със „стълбове”. С течение на времето, различни уелнес експерти по света се опитват да премахват и добавят различни и не толкова различни стълбове на уелнеса, в сравнение със съставени от друг уелнес специалист такива. Дори, броят на стълбовете е различен, според различните им съставители (най – често се срещат бройките: 6, 8, 10 и 12).

5Стимулиран с позитивни мисли, мозъкът защитава по-активно организма, бори се с болестите и ни поддържа в добра форма .

Генетиката, неврологията и хирургията отварят непрекъснато нови врати за лечение и корекции на фигурата. Но в някои случаи самият пациент играе ключова роля за преодоляване на дадено заболяване. Защото има връзка между разума и физическото състояние.

Американски учени отдавна са установили пряка зависимост на болести като рак, високо кръвно налягане и язва от стреса и депресията.

uelnes1От древна Гърция насам здравият дух винаги се е свързвал със здравото тяло. Олимпийските игри и атлетите са вдъхновявали скулптурата, която днес ни показва съвършени пропорции. Не се знае, дали древните са познавали стреса, но знаем че здравословният начин на живот изисква от нас постоянна грижа за тялото, която обикновено се свързва със спорта. Както и с двете най-популярни спортни производни - фитнес и уелнес.

in-i-qnПредставете си би ли могло да съществува небето, ако я нямаше Земята?Щеше ли да има ден, ако нямаше нощ?Как би изглеждал светът, ако имаше само мъже или само жени?Какъв би бил смисълът на живота, ако нямаше смърт?Ние сме зависими от Природата, но и тя нямаше да е същата, ако ни нямаше нас. 

А сега си представете символа Ин-Ян, който олицетворява именно тази хармонична противоположност.В днешната рубрика ще разгледаме в каква зависимост са тези две енергии.

shiamИзтъкнатият специалист по холистична медицина д-р Шиам Сингха предлага интересно и полезно съчетание от съвети за хранене, лечение чрез диетите на аюрведа, упражнения и психологически техники, базирани на хилядите години развитие на аюрведа, в ценната книга „Храненето като лечение“ (ИК „Изток-Запад“).

Страница 1 от 2

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top