Гръб (5)

hiperekstenzii 1Хиперекстензиите са упражнение, което се използва основно за повишаване силата и издръжливостта, тъй като натоварва дългите гръбни мускули и седалищните мускули. Сгъвачите на бедрата са слабо натоварени при хиперекстензии.

nabirania 1Задавали ли сте си въпроса кое е най-великото упражнение за гръб? Това са набиранията! Те несъмнено са едно от най-старите и ефективни упражнения за гърба и цялата горна част от тялото ни. Те стимулират няколко мускулни групи на веднъж и трябва да бъдат изпълнявани както от начинаещи, така и от напреднали.Една добра тренировка за гръб просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има набирания в себе си.

koteshka-izvivka 1Котешка извивка (гръб) (Cat- Camel)
Основните мускулни групи последователно активирани и разтягани от това упражнение са:
 Rectus Abdominus (Правия коремен мускул)
 Erector Spinae (Рибици)

3Раменни преси от седеж е едно от добрите упражнения за трупане на мускулна маса. Подходящо е за включване в тренировъчния микс както на начинаещите, така и на напредналите бодибилдери. Същността на упражнението се състои в повдигане на щанга над главата от седеж, като за ваше удобство е добре тя да бъде права и с по-къс лост, за да е по-удобна за балансиране. Използвайте надхват на лоста с средна широчина. Мишниците трябва да са далече от тялото, а лактите сочат встрани. Гърбът ви задължително се държи изправен, като има два варианта за изпълнение: пред гърди и зад врат.

Натоварвани мускулни групи при раменните преси:

Основната тежест на упражнението се изнася от делтовидните мускули. Изпълнението пред гърди натоварва предната част на рамото, но също така и средната му част, докато това зад врат изцяло удря средната част. При раменните преси участват и трицепсите, но при неправилно изпълнение тяхното натоварване се засилва, което е нежелателно.

grebane-s-dymbel 1Гребането с дъмбел е упражнение, което има за цел да уплатни мускулите на гърбът (маса) и същевременно с това да ги оформи (релеф). То е подходящо както за начинаещи в залата, така и за спортуващи с определен опит. Наречено е „гребане’’, защото наподобява това движение, макар и завъртяно под 90 градуса.

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top