Гърди (5)

  

1За да се натоварят гърдите трябва да се наклоните напред, а за да поддържате този ъгъл през цялото време ви трябва партньор, който да държи краката ви леко зад вас. Но може и без него, свийте краката с кръстосани глезени зад вас и се наклонете леко напред, , като ръцете са почти успоредни на тялото. Спускането е докато горната част на ръцете застане почти успоредно на пода и усетите стречинг от под мишницата до горната част на гърдите. Вдигането е плавно, като в горно положение не разгъвате ръцете докрай. Направете колкото можете повече повторения без почивка, за да е натоварването в мускулите постоянно.

1Легнете по гръб така, че когато съберете ръце, дъмбелите да са точно над гърдите. Започнете от положение напълно разтегнати настрани ръце с леко сгънати лакти. При сбирането на ръцете докосвате дъмбелите. Не слагайте твърде големи тежести – иначе трябва да използвате и силата на ръцете. Спускате под контрол до малко под нивото на гърдите, докато усетите добър стречинг – колко ниско ще определите сами според вашата гъвкавост.

23Тренировката за гърди при жените е нож с две остриета. От една страна не трябва да се увличате по големите тежести и да имате за цел масивни гърди като на мъжете, а от друга страна, не бива тази мускулна група да изостава и да разваля цялостния баланс на тялото.
Повечето жени изобщо не правят повдигане от лег или флайс, защото се притесняват, че ще натрупат големи мускули и ще започнат да изглеждат прекалено мъжествени.

dymbeli-ot-reg 1Изтласкването на дъмбели от лег се смята за едно от най-ефективните упражнения за цялостно изграждане на гръдните мускули. За неговото изпълнение ще ви е необходима и лежанка или поне нещо подобно, което да се ползва за целта. Самото движение (изтласкването) става в раменните и лакътните стави. По време на изпълнението лактите трябва да сочат встрани, а дланите ви да сочат напред през цялото време (като при надхват на щанга). 

14Лицевите опори – идеалното упражнение за гърди

Може би едно от най-популярните и предпочитани упражнения от спортуващите хора по целия свят са лицевите опори. Една от причините за това е фактът, че те са лесно и удобно упражнение, за което не са необходими специални уреди или подготовка.

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top