Дупе (4)

   

1Представяме ви една поредица от упражнения за дупе подредена от един авторитетен американски личен треньор - Ким Леон. 

Как да процедирате с упражненията: Пробвайте да правите,през ден, по 3 кръга 12 бройки, като подберете 2 до 3 от показаните упражнения. Ако сте упорити и съчетавате тези упражнения с друга физическа дейност има голяма вероятност да видите резултатите след някой и друг месец.

 

 

 

 

3Тонизираните седалищни мускули ни правят не само по-желани, но и помагат да отнемем част от напрежението върху коленете. Можем да стегнем дупето с няколко бързи изометрични упражнения предложени от Дж. Бърнс, личен треньор и автор на ‘Do It Or Age Quickly’.

Всяко движение изпълняваме 4-8 пъти, след което повтаряме кръга още веднъж.

Изометрично стягане на цял крак

Заставаме в широк клек. Повдигаме високо петата на десния си крак ( пръстите остават на земята) и стягаме максимално мускулите на глутеалната зона. Задържаме четири секунди. Повтаряме с другия крак.

dupeХубавото дупе е мускулестото дупе, с което клякаме по-лесно, скачаме по-високо и тичаме по-бързо. Добре оформеното дупе стои секси на всеки, но функциите на глутеусите далеч надхвърлят привлекателния външен вид. В крайна сметка те свързват торса с долната част на тялото и са основна движеща сила за нея.

Силните глутеуси са от решаващо значение при подскачане, бягане, странично движение и усукване. Те играят ролята на стабилизатори, ротатори и удължители, отговорни са при навеждане и разтягане. Глутеусите държат бедрата, коленете, глезените и гръбначния стълб в изправно положение. 

1Страничен напад с лек акцент:

Започнете в стоеж. Направете широк напад встрани с единия крак. Гърбът е прав. Изправете се като избутвате крака от земята. Преди да се върнете в начална позиция кръстосайте крака пред другия, както е показано на снимката В. Направете по 15 повторения на крак или правете упражнението за интервал от 45 секунди.

 

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top