Ръце (3)

  

20Упражнения за бицепс с гири

Бицепс или двуглав мускул е съставен от дълга външна част и къса вътрешна. Функциите му са свързани със свиване на ръката в лакътя и от части с въртенето на ръката в китката. Следователно, в тренировъчния цикъл за бицепс, упражненията трябва да включват именно такива движения.

За разлика от щангите, които ограничават движенията до известна степен, дъмбелите позволяват изпълняването на множество движения за бицепс. Те могат да се правят от легнало, от седнало, от полулегнало и от изправено положение. Също така ръката може да се извива в различни положения в китката, което води до натоварвания от различни ъгли, като това е много полезно за красивото оформяне на тази мускулна група и изпъкване на нейните детайли.

12Не пренебрегвайте тренировките за ръце, мили дами, защото те също бързо се отпускат и увисват с напредване на възрастта. Нашият съвет е да се грижите за тях с упражнения, редовно, както това правите за други зони на тялото си, като ханш, бедра и корем.

Това упражнение стяга и оформя триглавия мишничен мускул (Triceps brachii ).

8Кик-бек за трицепс с дъмбели

Тези кик-бек упражнения за трицепс ще заздравят три части на мускула на трицепса. 
Вземете лека гиричка и отидете до пейка за упражнения. 
Поставете лявото си коляно на пейката, докато десният крак остава стъпил на земята.

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top