Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

novini women fitness 02Вдигането на тежести се оказва полезно за елиминиране на мазнините в областта на корема, намалява се стресът, рискът от сърдечни заболявания и дори от рак. Според някои специалистите това е и най-лесният начин да изглеждате неотразими по бикини. Все още обаче малка част от жените се решават на това занимание – едва една пета от тях тренират усилено два или повече пъти седмично.

Предлагаме ви някои отговори на въпроса, защо трябва да вдигате тежести:

Ще загубите 40% повече мазнини

Кардио тренировките на са ключът към премахване на коремните тлъстини. Проучване в областта констатира, че участниците, които извършват аеробни упражнения, в комбинация с вдигане на тежести, в най-голяма степен губят мазнини, в сравнение с участниците, които извършват само аеробни упражнения и тези, които спортуват въобще.

Друго проучване, проведено сред хора, които спазват диети, без да вдигат тежести, установява, че 75% от загубеното тегло е на мазнини и 25% на мускулна маса.

Влияят благоприятно на размера на дрехите

Изследователи също така доказват, че на възраст между 30 и 50 години, човек е склонен да загуби 10% от общата мускулна маса. По-лошото в случая е, че тази загуба се заменя с мазнини. Това може да увеличи и размерът на дрехите, тъй като обемът на мазнините е по-обемен от този на мускулите.

Подобрява се хранителният режим

Упражненията помагат на мозъка да се придържа към даден план. Изследователи от университета в Питсбърг изучават 169 възрастни с наднормено тегло и установяват, че тези, които не следват режим, включващ тренировки три часа седмично, консумират повече храна.

Обратната зависимост също е вярна – извънредните хранения саботират тренировките. Експертите обясняват, че както хранителният режим, така и физическите упражнения, поддържат резултатите и така успешно се постига отслабване.

 

Прочетена 5942 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top