Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

nai-vredni-hrani2Те водят до алергии, рак, затлъстяване, токсикация и запушване на кръвоносната система

Затлъстяване, болести на сърцето, инсулти, инфаркти, рак, общо отравяне на организма, алергии, главоболие, диабет… Болестите на съвременния човек. И ако е вярно, че човек е това, с което се храни, тогава храната, която ежедневно поглъщаме също е болна. Американски учени направиха класация на най-вредните храни, които ежедневно ни тровят и бавно ни вкарват в болниците или в гроба.

Всички видове колбаси, кренвирши или други подобни обработени с различни химически вещества за по-голяма трайност меса, пушени салами, шунки и прочие са сред най-вредните храни, от които постепенно трябва да се опитаме да се откажем. Многото мазнини и обработки ги превръщат буквално в отрова. Най-добре си купете прясно месо и го консумирайте варено или печено.

nai-vredni-hraniДругите вредни храни са консервите – всичко, което е затворено херметически в метална опаковка е супер вредно. Консервираните храни съдържат особено опасното вещество бисфенол. Най-добре е нещата да се съхранява в стъклени съдове, а по възможност – да бъдат консумирани в прясно състояние.

Трансмазнините, които се съдържат в маргарина, палмовото масло и пр. съдържат транскиселини, които се натрупват в кръвоносната ни система и провокира развитието на рак, високо кръвно и затлъстяване. Рафинираното олио също не е от най-полезните мазнини, с които трябва да се храним. Употребата му може да доведе до възпалителни процеси. Най-добре използвайте зехтин, шарлан или други растителни мазнини, особено ако са студено пресовани. Те изчистват организма.
Трябва да се откажете и от пуканките приготвяни в микровълновата фурна, пържените картофи, бялата индустриална сол, соевите продукти и изкуствените подсладители, с които са пълни сладките и безалкохолните напитки.

nai-vredni-hrani3

Прочетена 7312 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top