Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

razdelno-hranene-2Няколко лесни за спазване и ефективни съвети за разделно хранене

* Зеленчуците и салатите трябва да представляват главната част от диетата ви (три части зеленчуци и салати и една част протеини или въглехидрати).

* Никога не смесвайте храни от групата на протеините с храни от групата на въглехидратите на едно и също хранене.

* Протеини, въглехидрати и мазнини трябва да се приемат в малки количества.

* Храни от неутралната група могат да се комбинират с храни от протеиновата или въглехидратната група.
Само пълнозърнести и непреработени храни от скорбяла да се ядат (вижте въглехидратните храни на стр. 16 от книгата на Каролин Хъмфриз – Рецепти разделно хранене, която можете да разгледате или закупите от сайта на Издателство СКОРПИО www.scorpio.bg).

* Избягвайте преработени храни като бяло брашно, захари и маргарин.

* Избягвайте пушени продукти и преработено месо като наденици и др.

* Плодовете обикновено трябва да се консумират сурови и узрели, като комбинирате киселите плодове, като портокали, с протеини, а сладките плодове, като банани, с въглехидрати; или ги яжте самостоятелно като закуска между храненията. От време на време може да приемате сушени плодове и банани след топлинна обработка.

* Пийте много течности – поне 1 литър (4 – 5 чаши дневно – включително повече минерална вода (вижте списъка на храните, които трябва да се избягват, на стр. 20 от горепосочената книга).

* Между храненията е добре да има интервал от четири часа, затова не приемайте междинни закуски, освен ако не сте истински гладни!

* Прекрасно е да започнете деня с чаша гореща или студена минерална вода с резенче лимон в нея.

* Не пийте много течности по време на хранене. Необходимо е храната да се сдъвква и да се ослюнчва колкото може по-добре, а поглъщането й с течност пречи на това. Най-много, отпивайте съвсем малко от чаша минерална вода при всяко хранене. Ако искате да пиете алкохол, изберете вино или ябълково вино за протеинова храна и бира за въглехидратна – не забравяйте да бъде умерено! Завършвайте закуската си с чаша билков чай. Ако пиете чай или кафе, нека да са без кофеин и им добавяйте сметана.

Прочетена 5567 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top