Въглехидрати (11)

  

vuglehidratiteАко търсите списък с добрите и лошите въглехидрати ще трябва да промените представите си за диета.

Броене на въглехидрати

Изглежда че все повече хора броят въглехидратите, които приемат и отделят голямо значение на техните тип и действие. Популярни диети, като тази на Аткинс, убеждава хората, че съществуват добри и лоши въглехидрати. Също при тази диета се изисква изцяло прекратяване на приемането на лоши въглехидрати и намаляване на консумацията на добрите въглехидрати.

makaroneni-izdeliq 1Една от най-красивите и елегантни италиански актриси – холивудската бегенда София Лорен, твърди че поддържа формите си с различни видове паста. Това на пръв поглед невъзможно за вярване изказване всъщност е абсолютната истина.

orizyt-i-kachestvata-mu 1Много култури третират ориза по специален начин. В Япония и Индонезия оризът има собствен Бог. Китайците посвещават цял ден от техните Новогодишни чествания на оризовата реколта. В някои азиатски култури се счита, че оризът е връзката между небето и земята. В Индия се смята, че оризът е важен за потеклото и от там води началото си традицията на хвърлянето на ориз по сватби.

oves-i-oveseni-produkti 1Овесът, познат като Avena sativa, е твърдо житно растение, способно да издържи на такива неблагоприятни условия на почвата, на каквито другите посеви не биха оцелели. Той спечелва част от отчетливия си вкус и аромат по време на процеса си на узряване, след като е прибрана реколтата. Макар и да се обелва, това не премахва триците и кълновете на овеса, които са концентриран източник на фибри и нутриенти.

mnogo-vuglehidrati“Сам сит, а очите му гладни. Крадецът не богатее, скъперникът не тлъстее.”

Какво става, когато приемем прекалено голямо количество въглехидрати?

А ето и отговора. Способността на тялото да ги складира, независимо дали в черния дроб или в мускулите, е крайно ограничена. Човек може да натрупа средно триста четиристотин грама въглехидрати в мускулите си, но не може да прибегне до тях. В черния дроб, където въглехидратите могат да бъдат преобразувани в глюкоза, могат да се съхраняват едва шестдесет – деветдесет грама. Това е равностойно на приблизително две чаши варени макарони или на три сладки десерта от типа на „Сникърс”, толкова е целият резерв за поддържане правилното функциониране на мозъка.

kartofi 1Картофите (Solanum tuberosum), наричани диалектно още компири и патати са многогодишни растения от семейство Картофови (Solanaceae). Това масово разпространено и обичано от милиарди хора по света растение е с американски произход, но днес се отглежда из всички части на света заради невероятно хранителнити и вкусни, съдържащи скорбяла грудки.

Страница 1 от 2

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top