Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

16. Рибено масло
Макар че рибата и рибеното масло са добри източници на омега-3 мастни киселини, количеството наситени мазнини в тези храни също не трябва да се пренебрегва. С най-голямо съдържание на наситени мазнини са маслото от сардини (30% наситени мазнини), маслото от треска (23%), маслото от херинга (21%) и маслото от сьомга (20%).

 

 

 

 


27. Кашкавал и сирене
Вегетариански източници на протеини, а също и добри източници на калций, тези млечни продукти са вкусна добавка към почти всяко ястие. Козето сирене съдържа най-много наситени мазнини – 24 на 100 г или 123% от препоръчителната дневна доза. След това е чедъра (105%), рокфор (96%) и мюнстер, монтерей и пармезан, които покриват 95% от препоръчителната дневна доза със 100 г продукт.

 

 

 

 


 38. Ядки и семена
Пълни с витамини, минерали и полезни за сърцето мастни киселини и фибри, ядките и семената са чудесен избор за похапваме между основните ястия, особено, ако са печени и неподсолени. Но те съдържат и наситени мазнини в не малки количества. Бразилските орехи имат 15 % наситени мазнини, макадамията – 12%, семената от диня – 10%, кашуто – 10%, а сусамът – 9%.

 

 

 

 


4

9. Преработени меса
Пастетите и саламите съдържат много от животинските мазнини, за което вече говорихе под номер 4, затова не е изненадващо, че и те са източници на много наситени мазнини. Повечето разновидности съдържат средно по 15% наситени мазнини.

10. Бита сметана
Класическа украса за торти, пайове и кафе, битата сметана е съставена от около 14% наситени мазнини. 100 г от този продукт осигуряват на организма 14 г наситени мазнини, което е 69% от препоръчителната дневна доза.

Прочетена 3930 пъти Последно променена в Сеп 30, 2016

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top