Плодове (26)

  

qbylki1Наличието на пектин в ябълките ги прави продукт с нисък гликемичен индекс. Пектинът в ябълките, заедно с другите микроелементи, съдържащи се в тях, са много полезни в случаите на хронични отравяния с уран, олово, живак, кадмий, манган и пр.
Огромното количество калий, съдържащ се в ябълките помага за регулирането на нивата на течности в организма и може да помогне за понижаване на кръвното налягане при хора с хипертония. Плодовете подобряват работата на белите дробове и облекчават астмата.
Изследванията потвърждават, че ябълките повишават съдържанието на катехин в кръвта и по този начин предпазват от инфаркт.

hapvaite pupesh 1Мечтата на всяка жена е да има красива и стегната фигура, да остава забелязана не само от мъжете, но и от другите жени. Красивото и стегнато тяло се постига по два начина, единия е с помощта на диета, а втория е с помощта на физически упражнения. Ако сте почитателки, на хубавите диети, нека да ви запознаем по-подробно с ползите от добавянето на вкусния плод пъпеш към вашия хранителен режим.

Пъпеш

Пъпеша е едногодишно пълзящо растение, за изненада на повечето хора то се числи към семейство Тиквови. Въпреки, че днес пъпешите се срещат по-целия свят тяхната родина е Азия. Пренесени са в Европа от древните Елини.

plodovete-1През летните горещини повечето дами залагат на по-леки храни, предимно плодове и зеленчуци.

След материала за зеленчуците идва ред и на сладка порция от плодове. За вас, дами, подбрахме топ 10 на плодовете, които не трябва да пренебрегвате в менюто си.

Ябълки

Имат противовъзпалителен ефект. Подобряват работата на сърдечно-съдовата система, бъбреци. Помага при запек, понижена защита на организма, нисък имунитет. Препоръчват се при болни от атеросклероза и хипертонична болест, гастрит.

sushenite slivi borqt osteoporozata 2Остеопорозата е заболяване на костната система . То се наблюдава повече при жените, като по често се среща при жени в менопауза.

Учените са открили просто природно средство в борбата с остеопорозата. Това са СУШЕНИТЕ СЛИВИ.

Специалистите са тествали много плодове – фурми, смокини, грозде, но никой не се е оказал толкова ефикасен за костното здраве, колкото сушените сливи.

Всички плодове и зеленчуци са полезни, но специално сушените сливи действат благоприятно върху костите.

Достатъчно е в продължение на 1 година да хапвате по 100 грама на ден сушени сливи за да си набавите всекидневната доза витамин Д и калций.

sushenite plodove miks polezni sustavki 1Сушените плодове са един абсолютно натурален продукт, без оцветители, емулгатори, нитрати и изкуствени добавки. Практически това са същите плодове, но без вода. Разбира се, по време на сушенето част от витамините неизбежно се губят, но само част. В същото време ценните микроелементи като калции, натрий , магнезий, а така също и целулоза и пектин се запазват напълно. Затова сушените плодове са истински концентрат от полезни вещества. Например, само 50 г. сушени вишни могат да задоволят дневната нужда на организма от кобалт, витамин В6 и магнезий, а няколко сушени кайсии от калий и желязо. 

narУчени от Единбург, Шотландия извършиха експеримент, който доказа, че сокът от нар подпомага изгарянето на мазнините в областта на корема и талията. Освен това, редовната консумация на този сок предотвратява различни проблеми, свързани с теглото.

Ако всеки ден изпиваме по една чаша сок от нар, след месец, без дори да сме променяли хранителното си меню, ще бъдат стопени мазнините по талията, съобщава IndianExpress.

Данните се потвърждават от експеримент с участието на жени на възраст между 30 и 40 години. Освен намаляване на теглото при тях било отчетено и понижаване на кръвното налягане и нормализация на сърдечния ритъм.

Страница 1 от 5

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top