Протеини (11)

  

proteinovisheikove 1С тези рецепти пиенето на шейкове вече никога няма да е досадно. Вкусни, лесни за приготвяне и изключително зареждащи!
Шейк Боровинкова експлозия
Състав:
2 лъжички ванилов суроватъчен протеин

proteinova-dieta 1Протеините са най-важната структурна единица в нашия организъм. Протеините представляват макромолекули съставени от свързването на аминокиселините. Сред хората термина протеини е известен, но още по-популярното му название е белтък. От 1990г. започна да се говори за качеството на храната. Според редица специалисти диетолози и професионални инструктори по бодибилдинг не е достатъчно да консумираме каквато и да е храна, за да задоволим нуждите на организма по-важно дори и от количеството е качеството на храната.

dieta 1Протеин от храните е необходим за регенерацията на клетките, но има някои протеинови храни, които не се смятат за здравословни храни да се ядат. Животинският протеин, например, може да допринесе за високите нива на холестерола, свързан със сърдечни заболявания.

meso 1По правило месото се смята за незаменим полезен източник на протеини и хормони, които организмът трудно би могъл да си набави от друго място.

В едно от последните си издания списание „Форбс” обръща внимание именно на месото, реабилитирайки го и давайки няколко основни съвета за това какво месо и кога е полезно да се яде.

alkalni-kiselinni-hrani-meso-zelenchuciБез съмнение протеините са еднo от основните хранителни вещества. Те предоставят незаменими аминокиселини за формирането на ензими и хормони, позволяват на нервите и на мозъчните клетки да общуват ефективно помежду си и са необходими за процесите на възстановяване и растеж на всички клетки, особено на мускулните. Всяка клетка в човешкото тяло съдържа протеини и без тях няма живот. Консумацията на протеини винаги е била обект на противоречия между диетолозите. Повърхностното отношение по въпроса е оставило в наследство много митове и все още съществува дезинформация по отношение на приемането на протеини.

vsichko-za-proteinite3Протеините са важни за растежа на тялото. Те изграждат, поддържат и възстановяват тъканите в човешкия организъм. Мускулите, вътрешните органи и имунната система са изградени предимно от протеини. Ежедневно вие имате нужда от прием на адекватно количество протеини. Протеините са съставени от въглерод, водород, кислород и азот.\

Голяма част от хранителните вещества съдържат протеини.

Страница 1 от 2

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top