Суперхраните (18)

  

chervena-borovinka1Червената боровинка е добър растителен източник на особено важните за метаболизма Омега-3 мастни киселини. Тези червени плодчета са богати на витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества и флавоноиди, есенциални мастникиселини - линолеова киселина (OMEGA-6), алфа линолеова киселина (OMEGA-3), каротеноиди и фитостероли. 

Червените боровинки съдържат около 6% арбутин, следи от хидрохинон, около 8% катехинови танини, флавоноидните вещества кверцетин, хиперозид, изокверцетин, урзолова, хлорогенова и кафена киселина и доста витамин С.

domatiЕто няколко здравословни комбинации,които може да похапвате с апетит и да бъдете спокойни,че са полезни:

1. Домати и зехтин – за по-добри защитни функции на организма

dieta 56Според тибетската медицина храненето засилва функциите на едни органи и отслабва функциите на други. За всеки тип хора има различни видове подходящи храни, всичко зависи от психологическия тип, към който в Тибет се отнасят различните хора. Тези типове се разпределят според елементите, които преобладават в човека. . Ако не знаете кой психолигически тип сте, можете да отидете при психолог и да ви се направи съответния тест,за да се установи към кой тип спадате. Елементите са вятър, жлъч, слуз.

hlorela1Хлорела са микроводорасли, чието най-важно свойство едетоксикадия, тоест способността да премахва отровните вещества от организма.

Хлорела е вид зелено микро водорасло, което съдържа най-големите концентрации на хлорофил в света!
Хлорела има редица здравословни ползи, едни от които са:

Основното за хлорела е,че тя съдържа голямото количество хлорифил, много повече от което и да било друго растение.

himalaiskasol2100 % чист, нерафиниран, натурален продукт.

Богат на минерали и микроелементи, без добавки против втвърдяване и химикали за почистване. Тя си е извоювала репутацията на най-чистата сол на планетата, съдържаща всички 84 минерални соли.
Съхранена е от съвременното замърсяване на океаните с нефт, токсични химикали и радиоактивни вещества. Добива се ръчно, измива се и се суши на слънце.

spirulina1Spirulina platensis представлява синьо¬зелено водорасло, което расте в сладки и солени води и съдържа над 100 взаимодействащи си (със синергистично действие) хранителни вещества. Като сушено водорасло Spirulina е била известна още на древнитe майи и ацтеките, които с нея са укрепвали и подмладявали организма си. Приготвяният традиционен сладкиш от Spirulina е бил основна съставна част в тяхното хранене. В същото време тя е била и култова храна.

Това плаващо дребно водорасло съдържа изключителна комбинация от хлорофил, бета каротин, витамини от групата В, пълноценни белтъчини, гама линолеинова киселина, множество минерали и ензими.

Страница 1 от 3

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top