Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

spirulina1Spirulina platensis представлява синьо¬зелено водорасло, което расте в сладки и солени води и съдържа над 100 взаимодействащи си (със синергистично действие) хранителни вещества. Като сушено водорасло Spirulina е била известна още на древнитe майи и ацтеките, които с нея са укрепвали и подмладявали организма си. Приготвяният традиционен сладкиш от Spirulina е бил основна съставна част в тяхното хранене. В същото време тя е била и култова храна.

Това плаващо дребно водорасло съдържа изключителна комбинация от хлорофил, бета каротин, витамини от групата В, пълноценни белтъчини, гама линолеинова киселина, множество минерали и ензими.

То е най-богатият източник на пълноценно органично хранене. Стените на клетките на Spiruline представляват много тънък слой комплексни естествени захари, които бързо се топят в допир с влагата и храносмилателните ензими.

spirulina2Тя е най-богатият естествен източник на антиоксиданти, съдържа 4 молекулни форми на бета каротина, нетоксично желязо, витамин В 12, витамин Е, хлорофил, калций, както и пълен профил от аминокиселини, освен това е без мазнини, които са характерни за продуктите с животински произход. Концентрацията на протеини в Spirulina е 3 пъти по-голяма отколкото в месото на рибата, птичето или червеното месо. Тя съдържа и гама линолеинова киселина. Spirulina е с естествен сладък вкус, дължащ се на комплексната естествена захар, наречена рамноза. Рамнозата се преразпределя много лесно, което е особено важно за инсулиновия апарат на панкреаса, така че е надеждна подкрепа за диабетиците. Изконната сила на природата, съдържаща се в Spirulina, прави от нея незаменима естествена хранителна добавка.


Елементите, които се съдържат в синьо¬зеленото микроводорасло въздействат върху много системи в организма:

  • цинкът действа метаболично върху производството на колаген
  • медта притежава противовъзпалително и противоинфекционно действие
  • силицият помага при регенерирането и реструктурирането на съединителната тъкан, предпазва зъбната пулпа от разрушаване, подпомага възобновяването на стените на артериите и вените като по този начин предпазва кръвоносните съдове от склерозиране
  • предотвратява възпаленията на венците, клатенето на зъбите
  • магнезият притежава доказано противовъзпалително действие
  • фосфорът и калцият са съставна част на зъбния емайл, участват в процесите на минерализация
  • минералните соли на медта, мангана, фосфора и калция действат противовъзпалително и бактериостатично (убиват бактериите)

 

Прочетена 2237 пъти Последно променена в Сеп 30, 2016

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top