Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

bcaa-blastBCAA или така наречените аминокиселини с разклонена верига са част от групата състояща се от осем особено важни аминокиселини, които не могат да се произвеждат в човешкия организъм и поради това трябва да бъдат вкарвани в него от вън. Затова ги наричаме НЕЗАМЕНИМИ аминокиселини (BCAA).


Три от тези аминокиселини са разклонена верига – L-левцин, L-изолевцин и L-валин . Точно тях наричаме BCAA Терминът “разклонена верига” произлиза от характера на тяхната структура, която наподобява странично разположени “клончета” и е типична за тези три аминокиселини. Около 30-35% от мускула се състоят от аминокиселини с разклонена верига. За разлика от комплексните аминокиселини, BCAA се метаболизират в мускула, а не в черния дроб. Това означава – директно навлизане в мускула и започване на анаболният ефект ВЕДНАГА, без да се налага организма да усвоява или преработва нещо.


Какво може да очакваме от така важните за всеки спортист BCAA?

Изгаряне на мазнини – Да, точно така , BCAA имат способността освен да подпомагат мускулното възстановяване, също така и да засилват използването на мазнините за енергия.
Повишен синтез на протеин – Ще усвояваме повече от храната, която приемаме и от протеина, който пием – Това е мечтата на всеки.proteinsynbig
Повишени количества азот в организма – по-твърди мускули
Повишена енергия по време на тренировка – BCAA дават енергия
Повишени нива на Хормона на растеж (HGH), както и инсулин (IGF-1) – два много важни фактора за повишаване на мускулната маса.
Ограничаване на катаболните ефекти – както знаем катаболните ефекти са нежелани – те изяждат нашите трудно изградени мускули.
Анаболен ефект – повишаване на мускулната маса бързо!
Идеалното време за прием е – преди , ПО ВРЕМЕ и веднага след тренировка.
Съветът ми е – 10 гр преди тренировка, 10-15 гр ПО ВРЕМЕ на тренировка и 10 гр веднага след тренировка.

Прочетена 3904 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top