Мускулна маса (3)

  

proteini4Протеините (белтъците) изграждат всички живи клетки. Те са нашите градивни елементи. Едновременно с това могат да бъдат и източник на енергия. При разграждането на 1 гр протеин се освобождава 4,1 ккал енергия. Общо протеините трябва да представляват 15 до 25% от нашата храна.

Ако потърсите информация за протеините в учебниците по биология ще прочетете следното:

glutamin2В човешкото тяло глутамин се складира в мускулите - 60 % от свободните аминокиселини в мускулната клетка са под формата на глутамин. Той може да се синтезира и от аминокиселините валин и изолевцин, както и от глутамичната киселина. Първите две са с разклонена верига и са особено важни за мускулния растеж . Тежките тренировки изискват много глутамин, който организмът сам не може да си произведе от посочените по-горе аминокиселини. Науката категорично показа, че глутаминът предпазва от загуба на мускулна тъкан заради тренировъчните натоварвания, стреса, заболявания и т.н.

proteini1С високото си съдържание на фибри и антиоксиданти, бобовите храни са не само полезни за талията, но биха могли да помогнат и за предотвратяване на някои заболявания.
Бобовите растения не са просто заместител на месото, те са толкова хранителни, че най-новите насоки в диетологията препоръчват да утроим настоящия си прием от 1-3 чаши на седмица. Защо бобовите храни са толкова полезни за нас? Ето какво имат да ни кажат експертите:
.

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top